Hozzávalók a raguhoz:
Hozzávalók a zsemlegombóchoz:
Elkészítése:
Felkockázom a mellfilét. Felkarikázom a lila hagymát. Felaprítom a fokhagymát. Forró vízbe dobom egy pillanatra a paradicsomot, és a héját lehúzom, majd feldarabolom.
Egy mélyebb serpenyőben erős lángon, kevés olajon megpirítom a mellfilét, majd hozzáadom a lila hagymát, a fokhagymát, majd a paprikát és a paradicsomot. Sózom, borsozom, ízesítem a bazsalikommal, majd aláöntöm a bort, és lefedve lassú tűzön párolom.
A zsemléket felkockázom, egy tálba teszem, és annyi tejjel locsolom meg, hogy a zsemlék felszívják.
2 ek olajon a felaprított vöröshagymát megpárolom, megsózom, majd félreteszem hűlni.
Ha a zsemlék alatt maradt egy kis tej, a zsemléket kifacsarom. Hozzáadom a párolt vöröshagymát, a petrezselyem levelet, és a felvert tojásokat. Ha kell, sózom, borsozom.
Enyhén vizes kézzel nem túl nagy gombócokat formázok. Egy kis tálba bútadarát öntök, és a gombócokat meghempergetem benne. Kézzel jól rányomkodom, rögzítem.
Lobogó, sós vízben kifőzöm. Amikor feljöttek a víz felszínére, még pár percig még főzöm, majd egyet kettévágok, és ellenőrzöm, hogy a közepe is megfőtt-e.
Egy serpenyőben 3-4 ek olajat melegítek, és a leszűrt gombócokat enyhén átforgatom, megpirítom benne.