Anna konyhája

Zöldséges ragu zsemlegombóccal

   

Hozzávalók a raguhoz:

  1. 1 db csirke mellfilé,
  2. 3 gerezd fokhagyma,
  3. 2 fej lila hagyma,
  4. 4 db pritamin paprika,
  5. 4 db paradicsom,
  6. 1 dl fehér bor,
  7. só,
  8. bors,
  9. bazsalikom,
  10. olaj

Hozzávalók a zsemlegombóchoz:

  1. 5 db zsemle,
  2. kb 1/4 l tej,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 1 csokor petrezselyem levél felaprítva,
  5. 2 tojás,
  6. só,
  7. bors,
  8. búzadara a forgatáshoz,
  9. 2-3 ek olaj,

Elkészítése:

Felkockázom a mellfilét. Felkarikázom a lila hagymát. Felaprítom a fokhagymát. Forró vízbe dobom egy pillanatra a paradicsomot, és a héját lehúzom, majd feldarabolom.

Egy mélyebb serpenyőben erős lángon, kevés olajon megpirítom a mellfilét, majd hozzáadom a lila hagymát, a fokhagymát, majd a paprikát és a paradicsomot. Sózom, borsozom, ízesítem a bazsalikommal, majd aláöntöm a bort, és lefedve lassú tűzön párolom.

A zsemléket felkockázom, egy tálba teszem, és annyi tejjel locsolom meg, hogy a zsemlék felszívják.

2 ek olajon a felaprított vöröshagymát megpárolom, megsózom, majd félreteszem hűlni.

Ha a zsemlék alatt maradt egy kis tej, a zsemléket kifacsarom. Hozzáadom a párolt vöröshagymát, a petrezselyem levelet, és a felvert tojásokat. Ha kell, sózom, borsozom.

Enyhén vizes kézzel  nem túl nagy gombócokat formázok. Egy kis tálba bútadarát öntök, és a gombócokat meghempergetem benne. Kézzel jól rányomkodom, rögzítem.

Lobogó, sós vízben kifőzöm. Amikor feljöttek a víz felszínére, még pár percig még főzöm, majd egyet kettévágok, és ellenőrzöm, hogy a közepe is megfőtt-e.

Egy serpenyőben 3-4 ek olajat melegítek, és a leszűrt gombócokat enyhén átforgatom, megpirítom benne.

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!