Hozzávalók:
- 25 dkg margarin,
- 10+30 dkg liszt,
- 1 tk só,
- 1 kk borecet,
- 2 dl hideg víz,
- 1 tojás,
- 5-8 dkg aprított aszalt paradicsom,
- tengeri só,
Elkészítése:
Gyors mozdulatokkal összegyúrom a szoba hőmérsékletű margarint 10 dkg liszttel.Négyzetes alakúra formázom, és a hűtőbe teszem.
30 dkg lisztet elkeverem a sóval, a hideg vízzel, és a borecettel. Összegyúrom, letakarom, és 1 órát pihentetem.
A tésztát kétszer akkorára nyújtom, mint a margarinos kockám. A margarint a közepére teszem, és a tésztába csomagolom. Kinyújtom, majd újra hajtogatom. 30 percre a hűtőbe teszem. A nyújtás-hajtogatás-hűtés folyamatát még háromszor megismétlem.
Lisztezett felületen kb 5 mm vastagra nyújtom a tésztát, Felvert tojással megkenem, rászórom az aprított aszalt paradicsomot és egy kevés tengeri sót. A tésztát kb 1,5 cm-es csíkokra vágom. Két végét megfogva párat tekerek rajta, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a rudakat.
180 °C-ra felmelegített sütőben, kb 20 perc alatt aranyszínűre sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: