Anna konyhája

Sült csirkemellfilé magyaros kuszkusz körettel

    

Hozzávalók:

  1. 4 db csirkemellfilé,
  2. olaj,
  3. csirke fűszerkeverék,
  4. 20 dkg kuszkusz,
  5. 2+2 gerezd fokhagyma,
  6. 1 fej vöröshagyma,
  7. 1 gej lila hagyma,
  8. 3-4 db piros húsú paprika,
  9. citromlé,
  10. 10 dkg füstölt sajt.
  11. 2 dl görög joghurt,
  12. őrölt fehér bors,
  13. só,
  14. bors,

Elkészítése:

A csirkemellet szárazra törlöm, majd olajjal belocsolom, beleforgatom.  Sózom, borsozom, és hűvös helyre félreteszem.

A kuszkuszt  felöntöm 2 dl forró vízzel. Sózom, hozzáadom a vajat, majd légmentesen lefedem, és elzárom alatta a tüzet. Félreteszem, és gőzében hagyom, hogy a vizet felszívja, és megpuhuljon.

Megtisztítom és felkarikázom a vöröshagymákat, felaprítok 2 gerezd fokhagymát, és hosszúkás csíkokra felszeletelem a paprika húsát. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítok, majd rádobom a hagymákat és a paprikát. Sózom, borsozom, citromlével meglocsolom, és erős lángon, kevergetve 1-2 percig  pirítom, amíg a képződött leve elpárolog. A közben megpuhult kuszkuszt hozzákeverem, lefedem, és félreteszem.   – A füstölt sajtot apró kockákra vágom, és közvetlenül a tálalás előtt a forró köretre szórom, lazán hozzákeverem.

A joghurtot sóval, őrölt fehér borssal, pár csepp citromlével, és 2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítem, kikeverem, és tálalásig a hűtőbe teszem.

Egy serpenyőt felforrósítok, és pár perc alatt készre sütöm az olajjal bekent, fűszeres csirkemell csíkokat.

A kész csirkemell csíkokat a forró zöldséges-sajtos kuszkusszal tálalom. Hidegen, külön kis tálban adom hozzá a joghurtos öntetet.

 

 
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!