Anna konyhája

Csicseriborsós csirkecurry

Hozzávalók :

  1. 80 dkg csirkemellfilé,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. olaj,
  4. 1 ek currypaszta vagy 2 ek curry fűszerkeverék,
  5. 1 tk őrölt római kömény,
  6. 3 gerezd fokhagyma,
  7. só,
  8. bors,
  9. 25 dkg főtt csicseriborsó,
  10. 3 dl főzőtejszín,
  11. 1 kis csokor petrezselyem,
  12. 2 ek citromlé,

Elkészítése:

Ha nem konzerv csicseriborsót használok, akkor előző este beáztatom, és másnap a főzésével kezdem. Ha megfőtt leszűröm, és félreteszem.

A vöröshagymát apróra kockázom, és 2 ek olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a currypasztát és a római köményt. Átpirítom az olajon, majd hozzáöntöm a felkockázott mellfilét. Körbepirítom, majd az összezúzott fokhagymát, és a  csicseriborsót is hozzáadom. Sózom, borsozom, majd felöntöm a főzőtejszínnel. Lefedve főzöm 15 percig.

Párolt rizzsel tálalom. A rizst a tányér közepére halmozom, és egy kis mélyedést alakítok ki a közepén. Ide halmozom a csicseriborsós ragut, majd meglocsolom citromlével, és apróra vágott petrezselyemmel beszórom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!