Hozzávalók :
- 80 dkg csirkemellfilé,
- 1 fej vöröshagyma,
- olaj,
- 1 ek currypaszta vagy 2 ek curry fűszerkeverék,
- 1 tk őrölt római kömény,
- 3 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- 25 dkg főtt csicseriborsó,
- 3 dl főzőtejszín,
- 1 kis csokor petrezselyem,
- 2 ek citromlé,
Elkészítése:
Ha nem konzerv csicseriborsót használok, akkor előző este beáztatom, és másnap a főzésével kezdem. Ha megfőtt leszűröm, és félreteszem.
A vöröshagymát apróra kockázom, és 2 ek olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a currypasztát és a római köményt. Átpirítom az olajon, majd hozzáöntöm a felkockázott mellfilét. Körbepirítom, majd az összezúzott fokhagymát, és a csicseriborsót is hozzáadom. Sózom, borsozom, majd felöntöm a főzőtejszínnel. Lefedve főzöm 15 percig.
Párolt rizzsel tálalom. A rizst a tányér közepére halmozom, és egy kis mélyedést alakítok ki a közepén. Ide halmozom a csicseriborsós ragut, majd meglocsolom citromlével, és apróra vágott petrezselyemmel beszórom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: