Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma fehér szára,
- 2 db sárgarépa,
- 1 ek házi vegeta,
- 1 kk curry,
- 1 kk reszelt szerecsendió,
- 1 szál friss kakukkfű,
- 4 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- olaj,
- 2 dl tejszín,
- 1 tojássárgája,
A pirított hagymához:
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 ek liszt,
- olaj,
A krutonhoz:
- kb 6 vékony szelet zsemlekenyér,
- olivaolaj,
- reszelt sajt,
Elkészítése:
Megtisztítom a sárgarépát, és a hagymákat. Felkarikázom, majd 1 ek olajon, kevergetve megpirítom. Felöntöm 1/2 l vízzel, majd fűszerezem vegetával, sóval, borssal, curryvel, kakukkfűvel, szerecsendióval, és a fokhagymával. Ha a zöldségek megpuhultak, leveszem a tűzről, és botmixerrel összeturmixolom. Egy tojássárgáját összekeverem a tejszínnel, hozzáöntöm, és forralok rajta egyet.
A megtisztított vöröshagymát körkörösen vékony szeletekre vágom, beleforgatom a lisztbe, majd forró olajban megpirítom. Lapáttal kiemelem, és egy papírszalvétán lecsöpögtetem.
A krutonhoz egy serpenyőbe kevés olivaolajat csorgatok, és erős lángon a szeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítom. Azonnal a mikró ( vagy grillsütő ) tálcájára rakom, majd reszelt sajttal gazdagon megszórom, és másodpercek alatt a sajtot ráolvasztom.
A forró levest mélyebb tálkákba merem, megszórom a pirított hagymával, és a tányér mellé teszem a sajtos krutont.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: