Anna konyhája

Póréhagyma krémleves sajtos krutonnal

Hozzávalók:

  1. 1 szál póréhagyma fehér szára,
  2. 2 db sárgarépa,
  3. 1 ek házi vegeta,
  4. 1 kk curry,
  5. 1 kk reszelt szerecsendió,
  6. 1 szál friss kakukkfű,
  7. 4 gerezd fokhagyma,
  8. só,
  9. bors,
  10. olaj,
  11. 2 dl tejszín,
  12. 1 tojássárgája,

A pirított hagymához:

  1. 1 fej vöröshagyma, 
  2. 2 ek liszt,
  3. olaj,

A krutonhoz:

  1. kb 6 vékony szelet zsemlekenyér,
  2. olivaolaj,
  3. reszelt sajt,

Elkészítése:

Megtisztítom a sárgarépát, és a hagymákat.  Felkarikázom, majd 1 ek olajon, kevergetve megpirítom. Felöntöm  1/2 l vízzel, majd fűszerezem vegetával, sóval, borssal, curryvel, kakukkfűvel, szerecsendióval, és a fokhagymával. Ha a zöldségek megpuhultak, leveszem a tűzről, és botmixerrel összeturmixolom. Egy tojássárgáját összekeverem a tejszínnel, hozzáöntöm, és forralok rajta egyet.

A megtisztított vöröshagymát körkörösen vékony szeletekre vágom, beleforgatom a lisztbe, majd forró olajban megpirítom. Lapáttal kiemelem, és egy papírszalvétán lecsöpögtetem.

A krutonhoz egy serpenyőbe kevés olivaolajat csorgatok, és erős lángon a szeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítom. Azonnal a mikró ( vagy grillsütő ) tálcájára rakom, majd reszelt sajttal gazdagon megszórom, és másodpercek alatt a sajtot ráolvasztom. 

A forró levest mélyebb tálkákba merem, megszórom a pirított hagymával, és a tányér mellé teszem a sajtos krutont.

 

 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!