Hozzávalók a túrós nudlihoz:
- 50 dkg túró,
- 25 dkg liszt,
- 2 tojás,
- só
A pestóhoz:
- 1 csokor spenót vagy 2 pűpos evőkanál parajkrém,
- 4-5 gerezd fokhagyma,
- 1 dl olivaolaj,
- 10 dkg száraz, reszelt sajt,
- 2 ek sótlan mogyoró,
- 1 dl tejszín,
A tetejére 10-15 dkg felkockázott bacon és reszelt sajt,
Elkészítése:
A pestó elkészítésével kezdem. A hozzávalókat aprítóba teszem, és pépesre keverem. Egy serpenyőbe öntöm, és forrásig melegítem. A pestóhoz valók mennyiségét, arányát tetszőlegesen lehet variálni. A mogyoró helyett mandulát, fenyőmagot, diót választhatok, a spenót helyett medvehagymát, friss bazsalikomlevelet,….stb
A felaprított bacont zsírjára kisütöm, majd szűrőlapáttal kiemelem, és félreteszem.
A nudlihoz valókat összegyúrom, majd ujjnyi vastag rudakat sodrok belőle. Tetszőleges hosszú ( kb 1,5 cm ) nudli-rudacskákat vágok belőle. Egyenként sodrok rajtuk egyet, majd a villa fokain átgörgetve, olaszos gnocchi formát adok nekik, –már csak a pestó kedvéért!
Enyhén sós, lobogva forró vízben kifőzöm. Lecsöpögtetem, majd a forró pestóhoz öntöm, és összekeverem.
Tálaláskor megszórom a kisütött baconnal és a reszelt sajttal.
Nagyon ízletes, kiadós, laktató étel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: