Hozzávalók:
A körethez:
Elkészítése:
A sütést megelőző este a tarjaszeletek mindkét oldalát olivaolajjal mekenem, majd besózom, borsozom, a sört aláöntöm, és rádobálom a szétnyomott fokhagymákat. Egy sütőtálba lefedve, a hűtőbe teszem egy éjszakára.
A tarjaszeleteket a sörös pácból kiemelem, lecsöpögtetem, majd dupla rétegű papírszalvéta között a nedvességet leitatom. A sörös pácot félreteszem.
3-4 ek olivaolajat a vajjal együtt, egy serpenyőben megforrósítok.
A felforrósodott zsiradékban a tarjaszeletek mindkét oldalát, erős lángon lepirítom. Ráöntöm a félretett sörös páclevet, és lassú tűzön, lefedve, puha, omlós állapotig párolom a húst. Ha kész, a szaftos léből kiemelem, és lefedve melegen tartom. A szaftot félreteszem.
A körethez a megtisztított sütőtököt, és a burgonyát felaprítom, és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, és villával pépesítem. Hozzáadom a lisztet, és alaposan összekeverem. Jól formázható, alakját megtartó masszát kell kapjak.
Egy serpenyőben 3-4 ek olivaolajat felforrósítok, és egy evőkanál segítségével nagyobb galuskákat szaggatok a forró zsiradékba. Az olaj egész vékony rétegben terüljön csak szét a serpenyőben.
Mindkét oldalát megpirítom, majd egy papírszalvétára a sütőtökös dödölléket kiszedem.
Tálaláskor a félretett szaftból a tarjaszeletek alá csorgatok egy keveset, és mellérendezem a dödöllét.
Kiadós, nagyon harmonikusan ízletes étel.