Anna konyhája

Sörben pácolt tarja sütőtökös dödöllével

  

Hozzávalók:

  1. 4 nagy szelet sertéstarja,
  2. só,
  3. bors,
  4. olivaolaj,
  5. 5 dkg vaj,
  6. 6 gerezd fokhagyma,
  7. 1/2 liter sör,

A körethez:

  1. 30 dkg sütőtök,
  2. 2 szem burgonya,
  3. só,
  4. bors,
  5. 3 gerezd fokhagyma,
  6. olaj

Elkészítése:

A sütést megelőző  este a tarjaszeletek mindkét oldalát olivaolajjal mekenem, majd besózom, borsozom, a sört aláöntöm, és rádobálom a szétnyomott fokhagymákat. Egy sütőtálba lefedve, a hűtőbe teszem egy éjszakára.

A tarjaszeleteket a sörös pácból kiemelem, lecsöpögtetem, majd dupla rétegű papírszalvéta között a nedvességet leitatom. A sörös pácot félreteszem.

 3-4 ek olivaolajat a vajjal együtt, egy serpenyőben megforrósítok.

A felforrósodott zsiradékban a tarjaszeletek mindkét oldalát, erős lángon lepirítom. Ráöntöm a félretett sörös páclevet, és lassú tűzön, lefedve, puha, omlós állapotig párolom a húst. Ha kész, a szaftos léből kiemelem, és lefedve melegen tartom. A szaftot félreteszem.

A körethez a megtisztított sütőtököt, és a burgonyát felaprítom, és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, és villával pépesítem. Hozzáadom a lisztet, és alaposan összekeverem. Jól formázható, alakját megtartó masszát kell kapjak.

Egy serpenyőben 3-4 ek olivaolajat felforrósítok, és egy evőkanál segítségével nagyobb galuskákat szaggatok a forró zsiradékba. Az olaj egész vékony rétegben terüljön csak szét a serpenyőben.

Mindkét oldalát megpirítom, majd egy papírszalvétára a sütőtökös dödölléket kiszedem.

Tálaláskor a félretett szaftból a tarjaszeletek alá csorgatok egy keveset, és mellérendezem a dödöllét.

Kiadós, nagyon harmonikusan ízletes étel.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!