Hozzávalók:
- 80 dkg mangalicatarja,
- só,
- bors,
- olivaolaj,
- 5 dkg vaj,
- 6 gerezd fokhagyma,
- 1 fej vöröshagyma,
- 20 dkg gyöngyhagyma,
- rozmaring,
- kakukkfű,
- 1 dl száraz fehérbor,
- 60 dkg sütőtök,
- 9 ek liszt,
Elkészítése:
A mangalicatarját ujjnyi vastag szeletekre vágom. Besózom, borsozom, és olivaolajjal mindkét oldalát bekenem. Egy fedeles tálba egy éjszakán át pihentetem a hűtőben.
Egy nagyobb serpenyőben felmelegítem az olivaolajat és a vajat. A tarjaszeletek mindkét oldalát 1-1 percig erős lángon megpirítom. Amikor a húst megfordítom, hozzádobom a fokhagymát és a gyöngyhagymát, és a hússal együtt megpirítom.
Egy fedeles sütőtálba átteszem a húst a hagymákkal, és a szafttal együtt. Fűszerezem a kakukkfűvel és a rozmaringgal, aláöntöm a fehérbort, majd lefedve 180 °C-on, puhulásig sütöm a húst.
Leveszem a tetőt, és pár percig pirítom, majd tálalásig lefedve melegen tartom.
A sütőtök gánicához a megtisztított tököt felkockázom. Az apróra vágott vöröshagymát a tökkel együtt olivaolajon és vajon megdinsztelem. Amikor megpuhult villával összetöröm, megsózom, és hozzákeverem a lisztet.
Egy kanál segítségéve nagyobb galuskákat szaggatok, és kiolajozott sütőlapon, 180 °C-on, 10-15 perc alatt megpirítom. Ezalatt pihent a hús, és máris tálalhatom.
mindkét oldalát erős lángon átpirítom…
hozzáteszem a hagymákat…
az egész a sütőtálba kerül…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: