Anna konyhája

Fokhagymás mangalicatarja sütőtökgánicával és hagymával

 

Hozzávalók:

  1. 80 dkg mangalicatarja,
  2. só,
  3. bors,
  4. olivaolaj,
  5. 5 dkg vaj,
  6. 6 gerezd fokhagyma,
  7. 1 fej vöröshagyma,
  8. 20 dkg gyöngyhagyma,
  9. rozmaring,
  10. kakukkfű,
  11. 1 dl száraz fehérbor,
  12. 60 dkg sütőtök,
  13. 9 ek liszt,

Elkészítése:

A mangalicatarját ujjnyi vastag szeletekre vágom. Besózom, borsozom, és olivaolajjal mindkét oldalát bekenem. Egy fedeles tálba egy éjszakán át pihentetem a hűtőben.

Egy nagyobb serpenyőben felmelegítem az olivaolajat és a vajat. A tarjaszeletek mindkét oldalát 1-1 percig erős lángon megpirítom. Amikor a húst megfordítom, hozzádobom a fokhagymát és a gyöngyhagymát, és a hússal együtt megpirítom.

Egy fedeles sütőtálba átteszem a húst  a hagymákkal, és a szafttal együtt. Fűszerezem a kakukkfűvel és a rozmaringgal, aláöntöm a fehérbort,  majd lefedve 180 °C-on, puhulásig sütöm a húst.

Leveszem a tetőt, és pár percig pirítom, majd tálalásig lefedve melegen tartom.

A sütőtök gánicához a megtisztított tököt felkockázom. Az apróra vágott vöröshagymát a tökkel együtt olivaolajon és vajon megdinsztelem. Amikor megpuhult villával összetöröm, megsózom, és hozzákeverem a lisztet.

Egy kanál segítségéve nagyobb galuskákat szaggatok, és kiolajozott sütőlapon, 180 °C-on, 10-15 perc alatt megpirítom. Ezalatt pihent a hús, és máris tálalhatom.

mindkét oldalát erős lángon átpirítom…

hozzáteszem a hagymákat…

az egész a sütőtálba kerül…

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!