Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé, ( vagy főtt hús maradék )
- 1 csomag újhagyma,
- 40 dkg gomba,
- 10 dkg császárszalonna,
- olivaolaj,
- só,
- bors,
- csili paprika őrlemény,
- 1 piros kaliforniai paprika,
- 4 db tojás,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 8 db tortillalap
Elkészítése:
Apró kockákra szelem a csirkemellet, felkarikázom az újhagymát, hosszában négybe vágom a gombát, és egészen apróra kockázom a szalonnát és a paprikát. ( Ha van maradék főtt csirkehúsom, akkor felaprítom, és a végén adom a zöldséges-gombás raguhoz. )
Egy mélyebb serpenyőben 1 ek olajon kisütöm a szalonna zsírját, majd rádobom a csirkemellet, és fehéredésig sütöm. Hozzáadom a gombát, majd 2 perc párolás után hozzákeverem a hagymát. Sózom, borsozom, majd 5 perc után hozzáadom a paprikát is.
Felverem a tojásokat, majd hozzákeverem a reszelt sajtot, és a forró ragura öntöm. Lazán összekeverem, de nem várom meg, hogy teljesen szárazra átsüljön a tojás, kocsonyás-rezgő állapotban hagyom. Lefedem, gőzében még úgyis sülni fog.
Az előkészített tortilla lapok közepére, egy csíkba 2 evőkanálnyit teszek a tojásos raguból, és feltekerem.
Azonnal tálalom, ketchuppal leöntve fogyasztjuk.
Ha később kerül sor az elfogyasztására, akkor vékonyan kiolajozott sütőtálba egymás mellé teszem a tortilla tekercseket, majd 180 °C-os sütőben átforrósítom, de nem sütöm. Azonnal tálalom. Házi készítésű ketchuppal tálaltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: