Anna konyhája

Csirkés-gombás-tojásos tortillatekercs

Hozzávalók:

  1. 40 dkg csirkemellfilé, ( vagy főtt hús maradék )
  2. 1 csomag újhagyma,
  3. 40 dkg gomba,
  4. 10 dkg császárszalonna,
  5. olivaolaj,
  6. só,
  7. bors,
  8. csili paprika őrlemény,
  9. 1 piros kaliforniai paprika,
  10. 4 db tojás,
  11. 10 dkg reszelt sajt,
  12. 8 db tortillalap

Elkészítése:

Apró kockákra szelem a csirkemellet, felkarikázom az újhagymát, hosszában négybe vágom a gombát, és egészen apróra kockázom a szalonnát és a paprikát. ( Ha van maradék főtt csirkehúsom, akkor felaprítom, és a végén adom a zöldséges-gombás raguhoz. )

Egy mélyebb serpenyőben 1 ek olajon kisütöm a szalonna zsírját, majd rádobom a csirkemellet, és fehéredésig sütöm. Hozzáadom a gombát, majd 2 perc párolás után hozzákeverem a hagymát. Sózom, borsozom, majd 5 perc után hozzáadom a paprikát is.

Felverem a tojásokat, majd hozzákeverem a reszelt sajtot, és a forró ragura öntöm. Lazán összekeverem, de nem várom meg, hogy teljesen szárazra átsüljön a tojás, kocsonyás-rezgő állapotban hagyom. Lefedem, gőzében még úgyis sülni fog.

Az előkészített tortilla lapok közepére, egy csíkba 2 evőkanálnyit teszek a tojásos raguból, és feltekerem.

Azonnal tálalom, ketchuppal leöntve fogyasztjuk.

Ha később kerül sor az elfogyasztására, akkor vékonyan kiolajozott sütőtálba egymás mellé teszem a tortilla tekercseket, majd 180 °C-os sütőben átforrósítom, de nem sütöm. Azonnal tálalom. Házi készítésű ketchuppal tálaltam.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!