Anna konyhája

Kókuszos-citromos ribizlitorta

 dsc05405.JPG

Hozzávalók :

  1. 15 dkg liszt + a szóráshoz,
  2. 10 dkg kukoricadara,
  3. 1 csomag sütőpor,
  4. 15 dkg cukor,
  5. 4 tojás,
  6. 5 dkg kókuszreszelék,
  7. 15 dkg vaj vagy margarin,
  8. 2 dl natur joghurt,
  9. 1 citrom reszelt héja,
  10. 1/2 citrom leve,
  11. 25 – 30 dkg ribizli,

Elkészítése:

Elkeverem a lisztet a kukoricadarával és a sütőporral.

Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral elektromos habverővel addig, amíg kifehéredik és térfogata többszörösére nő.

Fakanállal a tojásos masszához keverem a joghurtot és az olvasztott vajat, majd a darás lisztet, és a kókuszreszeléket.  A reszelt citrommal ízesítem.

Végül pár laza keverő mozdulattal a ribizlit is hozzákeverem, vigyázva, hogy a ribizli szemeket ne törjem össze.

Egy 24 cm-es, kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelek, és a ribizlis masszát beleöntöm. A tetejét megszórom a kókuszreszelékkel.

170 °C-on, kb 50 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha a teteje barnulni kezdene, sütőpapírral betakarom.

Langyosra hűtöm, majd óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt. A tetejét porcukorral behintem.

dsc05399.JPG

dsc05406.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!