Hozzávalók :
- 15 dkg liszt + a szóráshoz,
- 10 dkg kukoricadara,
- 1 csomag sütőpor,
- 15 dkg cukor,
- 4 tojás,
- 5 dkg kókuszreszelék,
- 15 dkg vaj vagy margarin,
- 2 dl natur joghurt,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1/2 citrom leve,
- 25 – 30 dkg ribizli,
Elkészítése:
Elkeverem a lisztet a kukoricadarával és a sütőporral.
Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral elektromos habverővel addig, amíg kifehéredik és térfogata többszörösére nő.
Fakanállal a tojásos masszához keverem a joghurtot és az olvasztott vajat, majd a darás lisztet, és a kókuszreszeléket. A reszelt citrommal ízesítem.
Végül pár laza keverő mozdulattal a ribizlit is hozzákeverem, vigyázva, hogy a ribizli szemeket ne törjem össze.
Egy 24 cm-es, kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelek, és a ribizlis masszát beleöntöm. A tetejét megszórom a kókuszreszelékkel.
170 °C-on, kb 50 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha a teteje barnulni kezdene, sütőpapírral betakarom.
Langyosra hűtöm, majd óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt. A tetejét porcukorral behintem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: