Hozzávalók :
Elkészítése:
A csirkecombokat megmosom, leszárítom, majd sóval, borssal bedörzsölöm. 1/2 órát állni hagyom, majd lisztbe forgatom, és egy serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát pirosra elősütöm. A csirkecombokat egy tűzálló tálba szépen sorba rakom.
A visszamaradt olajban az apróra felkockázott sonkát megpirítom, majd kiveszem, és félreteszem. Ha szükséges az olajat pótolom, kb 3-4 ek olajra van szükségem.
A vöröshagymát felaprítom, és az olajban megpirítom. Hozzáadom a paradicsompürét, és jól átforrósítom. Közben fűszerezem a felaprított petrezselyemmel, a bazsalikommal. Hozzákeverem a felszeletelt gombát, majd felöntöm a fehér borral.
Amikor felforrt a csirkére öntöm, és lefedve a sütőben, 30 perc alatt puhára párolom.
A tejfölbe belekeverem a reszelt sajtot és a pirított sonkát. Amikor a csirkecombok megpuhultak, a fedőt leveszem, és ráöntöm a sajtos-sonkás tejfölt. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, amíg a tejföl átforrósodik, illetve a sajt megolvad.
Tormás zellerpürével tálaltam.
zellerpürével tálaltam …