Anna konyhája

Fehérboros, fűszeres csirke sajttal

 dsc05404.JPG

Hozzávalók :

  1. 8 db csirke felső comb,
  2. só,
  3. bors,
  4. bazsalikom,
  5. kb 6 dkg liszt,
  6. olaj vagy zsír,
  7. 1 nagy fej vöröshagyma,
  8. 5 dkg paradicsompüré 2 dl házi paradicsomlével hígítva,
  9. 1 csokor petrezselyem,
  10. 25 dkg csiperke gomba,
  11. 2-3 dl száraz fehérbor,
  12. 10 dkg sonka,
  13. 2 dl tejföl,

Elkészítése:

A csirkecombokat megmosom, leszárítom, majd sóval, borssal bedörzsölöm. 1/2 órát állni hagyom, majd lisztbe forgatom, és egy serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát pirosra elősütöm. A csirkecombokat egy tűzálló tálba szépen sorba rakom.

A visszamaradt olajban az apróra felkockázott sonkát megpirítom, majd kiveszem, és félreteszem. Ha szükséges az olajat pótolom, kb 3-4 ek olajra van szükségem.

A vöröshagymát felaprítom, és az olajban megpirítom. Hozzáadom a paradicsompürét, és jól átforrósítom. Közben fűszerezem a felaprított petrezselyemmel, a bazsalikommal. Hozzákeverem a felszeletelt gombát, majd felöntöm a fehér borral.

Amikor felforrt a csirkére öntöm, és lefedve a sütőben, 30 perc alatt puhára párolom.

A tejfölbe belekeverem a reszelt sajtot és a pirított sonkát. Amikor a csirkecombok megpuhultak, a fedőt  leveszem, és ráöntöm a sajtos-sonkás tejfölt. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, amíg a tejföl átforrósodik, illetve a sajt megolvad.

Tormás zellerpürével tálaltam.

dsc05402.JPG

dsc05400.JPG

zellerpürével tálaltam …

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!