Hozzávalók :
- 8 db csirke felső comb,
- só,
- bors,
- bazsalikom,
- kb 6 dkg liszt,
- olaj vagy zsír,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 5 dkg paradicsompüré 2 dl házi paradicsomlével hígítva,
- 1 csokor petrezselyem,
- 25 dkg csiperke gomba,
- 2-3 dl száraz fehérbor,
- 10 dkg sonka,
- 2 dl tejföl,
Elkészítése:
A csirkecombokat megmosom, leszárítom, majd sóval, borssal bedörzsölöm. 1/2 órát állni hagyom, majd lisztbe forgatom, és egy serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát pirosra elősütöm. A csirkecombokat egy tűzálló tálba szépen sorba rakom.
A visszamaradt olajban az apróra felkockázott sonkát megpirítom, majd kiveszem, és félreteszem. Ha szükséges az olajat pótolom, kb 3-4 ek olajra van szükségem.
A vöröshagymát felaprítom, és az olajban megpirítom. Hozzáadom a paradicsompürét, és jól átforrósítom. Közben fűszerezem a felaprított petrezselyemmel, a bazsalikommal. Hozzákeverem a felszeletelt gombát, majd felöntöm a fehér borral.
Amikor felforrt a csirkére öntöm, és lefedve a sütőben, 30 perc alatt puhára párolom.
A tejfölbe belekeverem a reszelt sajtot és a pirított sonkát. Amikor a csirkecombok megpuhultak, a fedőt leveszem, és ráöntöm a sajtos-sonkás tejfölt. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, amíg a tejföl átforrósodik, illetve a sajt megolvad.
Tormás zellerpürével tálaltam.
zellerpürével tálaltam …
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: