Hozzávalók:
- 20 dkg húsos szalonna,
- 1 fej vöröshagyma,
- 50 dkg sertéscomb,
- 1 ek őrölt paprika,
- 1/4 tk őrölt kömény,
- 2 db babérlevél,
- 50 dkg savanyú káposzta,
- 3dl tejföl,
Elkészítése:
Közepes lángon kiolvasztom a felkockázott szalonna zsírját, majd üvegesre párolom rajta a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadom a felkockázott húst, és zsírjára sütöm. Mikor a felülete megpörkölődött, rászórom a pirospaprikát, elkeverem, és felöntöm 2 dl vízzel. Lefedve, néha megkeverve puhára párolom a húst. Közben ízesítem köménnyel, babérlevéllel, sóval. Ha kell, az elpárolgott vizet pótlom.
Az átlagosnál bővebb lére engedem a pörköltet. Hozzáadom az átmosott káposztát, és kb 10 percet együtt forralom.
Tejföllel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: