Anna konyhája

Székely káposzta

 dsc05345.JPG

Hozzávalók:

  1. 20 dkg húsos szalonna,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 50 dkg sertéscomb,
  4. 1 ek őrölt paprika,
  5. 1/4 tk őrölt kömény,
  6. 2 db babérlevél,
  7. 50 dkg savanyú káposzta,
  8. 3dl tejföl,

Elkészítése:

Közepes lángon kiolvasztom a felkockázott szalonna zsírját, majd üvegesre párolom rajta a felaprított vöröshagymát.

Hozzáadom a felkockázott húst, és zsírjára sütöm. Mikor a felülete megpörkölődött, rászórom a pirospaprikát, elkeverem, és felöntöm 2 dl vízzel. Lefedve, néha megkeverve puhára párolom a húst. Közben ízesítem köménnyel, babérlevéllel, sóval. Ha kell, az elpárolgott vizet pótlom. 

Az átlagosnál bővebb lére engedem a pörköltet. Hozzáadom az átmosott káposztát, és kb 10 percet együtt forralom.

Tejföllel tálalom.

dsc05344.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!