Anna konyhája

Házi cserkészkolbász lilahagymás gombaágyon

 dsc05372.JPG

Hozzávalók:

  1. 30 dkg ( 3 szál ) friss, füstöletlen házi cserkészkolbász,
  2. 2 nagy fej lila hagyma,
  3. 25 dkg csiperke gomba,
  4. 2,5 dkg vaj,
  5. 2 ek olivaolaj,
  6. 1 ek barna cukor,
  7. 2 ek balzsamecet,
  8. só,
  9. 2 dl száraz vörösbor,

Elkészítése:

A megtisztított lila hagymát hosszában félbevágom, és vékonyra felkarikázom.

A vajat és a z olivaolajat felforrósítom, és beledobom a felszeletelt lila hagymát. Megszórom barna cukorral és balzsamecetet öntök rá. Közepes lángon párolom 5 percig, majd rádobom a kettévágott gombákat. Meglocsolom vörös borral, és lefedve párolom 10 percet. Közben ízlés szerint sózom. Ráteszem a kolbászokat, egyet forralok rajta, majd 200 °C-os sütőbe 10-15 percig sütöm. Ha a kolbász átsült, már készen is van. Mivel a cserkészkolbász vékony kevesebb idő alatt átsül. A normál vastagságú kolbász sütéséhez több idő kell !

Fantasztikus finom, zamatos ! Frissen sült lepénykenyérrel tálaltam. Az étel elkészítése mellett bőven van idő  a lepénykenyér sütésére is !

dsc05360.JPG

frissen töltött cserkészkolbász,…

dsc05361.JPG

vörösborban párolom a hagymát és a gombát….

dsc05362.JPG

hozzáadom a kolbászt és lefedve, egyet forralok rajta….

dsc05370.JPG

dsc05371.JPG

dsc05369.JPG

frissen sütött lepénykenyérrel tálalom….

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!