Hozzávalók:
- 30 dkg ( 3 szál ) friss, füstöletlen házi cserkészkolbász,
- 2 nagy fej lila hagyma,
- 25 dkg csiperke gomba,
- 2,5 dkg vaj,
- 2 ek olivaolaj,
- 1 ek barna cukor,
- 2 ek balzsamecet,
- só,
- 2 dl száraz vörösbor,
Elkészítése:
A megtisztított lila hagymát hosszában félbevágom, és vékonyra felkarikázom.
A vajat és a z olivaolajat felforrósítom, és beledobom a felszeletelt lila hagymát. Megszórom barna cukorral és balzsamecetet öntök rá. Közepes lángon párolom 5 percig, majd rádobom a kettévágott gombákat. Meglocsolom vörös borral, és lefedve párolom 10 percet. Közben ízlés szerint sózom. Ráteszem a kolbászokat, egyet forralok rajta, majd 200 °C-os sütőbe 10-15 percig sütöm. Ha a kolbász átsült, már készen is van. Mivel a cserkészkolbász vékony kevesebb idő alatt átsül. A normál vastagságú kolbász sütéséhez több idő kell !
Fantasztikus finom, zamatos ! Frissen sült lepénykenyérrel tálaltam. Az étel elkészítése mellett bőven van idő a lepénykenyér sütésére is !
frissen töltött cserkészkolbász,…
vörösborban párolom a hagymát és a gombát….
hozzáadom a kolbászt és lefedve, egyet forralok rajta….
frissen sütött lepénykenyérrel tálalom….
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: