Hozzávalók:
- 30 dkg sárgarépa,
- 20 dkg zöldborsó,
- 1 db karalábé,
- 5 db tojás,
- 3 szál zöldhagyma,
- 3 dkg vaj,
- 2 ek olivaolaj,
- 3 dkg liszt,
- 1 tk currypor,
- 5-6 dl zöldség főzőlé,
- 15 dkg sajtkrém,
Elkészítése:
Személyenként 1-1 tojást keményre főzök, majd megtisztítom. Az újhagymát megtisztítom, és vékonyan felkarikázom.
A répát , és a karalábét megtisztítom, és hasáb alakúra felszeletelem. Forrásban lévő, sós vízbe dobom, majd 2 perc forrás után hozzáadom a megtisztított zöldborsót. 1-2 percig együtt főzöm, majd kiszedem a zöldségeket, a főzővizet félreteszem.
A megolvasztott vajhoz öntöm az olivaolajat, majd megpirítom a lisztet és a hozzáadott curryt. Felöntöm a főzőlével, és pár perc alatt besűrítem. Hozzáadom a sajtkrémet, és simára keverem.
Egy tálalótálba teszem a zöldségeket, ráöntöm a sajtmártást, majd a tetejére rakom a félbevágott főtt tojásokat.
Párolt, kurkumás rizzsel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: