Hozzávalók:
Párolt-kurkumás rizshez:
Tojásraguhoz:
Elkészítése:
A finomra vágott fokhagymát összekeverem a csípős paprikakrémmel, a citromlével, az olajjal, csirkefűszerrel, és a sóval. Ezzel a péppel körbekenem a csirkecombokat, majd bőrös felükkel fölfelé egy fedeles sütőtálba fektetem, és egy éjjel a hűtőbe pihentetem.
Másnap aláöntöm a bort, és lefedve 200 °C-on, 50 percet sütöm. Bekenem a csirkecombokat mézzel, és fedetlenül, még 15 percig sütöm.
Amíg sül a hús elkészítem a párolt rizst. Ehhez a rizst több soron, alaposan megmosom. Megmérem egy mérőpohárban, mert ennek pont duplája mennyiségű meleg vizet kell majd hozzáadnom.
2 ek. olajat felhevítek egy teflon lábasba, és beleöntöm a lecsepegtetett rizst. Magas hőfokon folyamatosan kevergetem, mikor kezd opálossá válni, felöntöm dupla mennyiségű meleg vízzel. Fűszerezem sóval, borssal, kurkumával, majd takarékra állítom a lángot és hagyom egy 10 percet fedő alatt főni. Majd elzárom a gázt, egy ruhát még a fedőre takarok és legalább 30 percet, de legjobb felhasználásig nem bántani !
Amíg a rizs párolódik elkészül a tojásragu is. :
Személyenként 1-1 tojást keményre főzök, majd megtisztítom. Az újhagymát megtisztítom, és vékonyan felkarikázom.
A répát , és a karalábét megtisztítom, és hasáb alakúra felszeletelem. Forrásban lévő, sós vízbe dobom, majd 2 perc forrás után hozzáadom a megtisztított zöldborsót. 1-2 percig együtt főzöm, majd kiszedem a zöldségeket, a főzővizet félreteszem.
A megolvasztott vajhoz öntöm az olivaolajat, majd megpirítom a lisztet és a hozzáadott curryt. Felöntöm a főzőlével, és pár perc alatt besűrítem. Hozzáadom a sajtkrémet, és simára keverem.
Egy tálalótálba teszem a zöldségeket, ráöntöm a sajtmártást, majd a tetejére rakom a félbevágott főtt tojásokat.
A csípős-fűszeres csirkecombokat a párolt rizzsel és a zöldséges-tojásraguval tálalom.
zöldséges ragu…
zöldséges tojásragu…