Hozzávaló:
- 25 dkg főtt, áttört burgonya,
- 25 dkg liszt,
- 2 dkg élesztő,
- langyos tej + 1 kk cukor,
- 1 db tojás,
- 1 ek olaj,
- só,
- 6 pár virsli,
- 1 felvert tojás a lekenéshez,
- 10-15 dkg száraz, reszelt sajt a beszóráshoz,
- sima mustár a tésztacsíkok lekenéséhez,
- olaj a tepsi kikenéséhez,
Elkészítése:
A burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a tejben megfuttatott élesztővel, a tojással, az olajjal, és annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta keménységűre tudjam dagasztani. Langyos helyen a duplájára dagasztom, majd vékonyra nyújtom, és hosszában 1 ujjnyi széles csíkokra vágom. A tésztacsíkokat bekenem mustárral, majd a virslikre spirál vonalban rátekerem.
A bújtatott virsliket egy olajjal vékonyan kikent tepsibe rakom. Tetejüket felvert tojással bekenem, majd reszelt sajttal bőségesen beszórom.
200 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütöm. Francia magos mustárral és csípős reszelt tormával együtt tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: