Anna konyhája

Bundás virsli

 dsc05286.JPG

Hozzávaló:

  1. 25 dkg főtt, áttört burgonya,
  2. 25 dkg liszt,
  3. 2 dkg élesztő,
  4. langyos tej + 1 kk cukor,
  5. 1 db tojás,
  6. 1 ek olaj,
  7. só,
  8. 6 pár virsli,
  9. 1 felvert tojás a lekenéshez,
  10. 10-15 dkg száraz, reszelt sajt a beszóráshoz,
  11. sima mustár a tésztacsíkok lekenéséhez,
  12. olaj a tepsi kikenéséhez,

Elkészítése:

A burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a tejben megfuttatott élesztővel, a tojással, az olajjal, és annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta keménységűre tudjam dagasztani. Langyos helyen a duplájára dagasztom, majd vékonyra nyújtom, és hosszában 1 ujjnyi széles csíkokra vágom. A tésztacsíkokat bekenem mustárral, majd a virslikre spirál vonalban rátekerem.

A bújtatott virsliket egy olajjal vékonyan kikent tepsibe rakom. Tetejüket felvert tojással bekenem, majd reszelt sajttal bőségesen beszórom.

200 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütöm. Francia magos mustárral és csípős reszelt tormával együtt tálalom.

dsc05270.JPG

dsc05278.JPG

dsc05279.JPG

dsc05283.JPG

dsc05282.JPG

dsc05285.JPG

 

dsc05288.JPG

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!