Hozzávalók:
Elkészítése:
Lassú tűzön a zsírt felmelegítem, hozzáadom a felaprított vöröshagymát, és kevergetve üvegesre párolom.
Hozzáadom a felkockázott apróhúst, és gyakori keverés mellett zsírjára sütöm, pörkölöm. Közben sózom.
A hús közben levet fog engedni, amit a fedő levételével lassan elpárologtatok. Amikor a hús kívülről egy vékony pörk réteget kapott vörösborral felengedem, beledobom a csilipaprikát, és lassan rotyogtatva főzöm tovább. Ha a levét elfőtte, zsírjára lesült, apránként – borral vagy vízzel – pótolva főzöm tovább. Közben hozzáadom a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ellenőrzöm a só mennyiségét és a hús puhaságát.
Az igazi jó sertéspörkölt élénk vörös, sűrű szaftja van, enyhén pikáns, jellegzetesen gazdag ízvilágú.
Vajas galuskával vagy csipetkével, vödrös savanyúsággal tálalva az igazi finom ! Ennek ellenére én most zöldséges bulgurral tálaltam az ifjabb családtagok kívánságára.