Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 4 ek olaj,
- só,
- bors,
- 50 dkg sütőtök,
- 35 dkg brokkoli,
- 15 dkg kukorica konzerv,
- 2 dl főzőtejszín,
- 1 ek liszt,
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedem, és forró vízben 3 percig blansírozom, majd leszűröm és félreteszem.
Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom az olajban, majd hozzáadom az áttört fokhagymát.
Ezen a hagymás alapon megpirítom a a felkockázott pulykamellet, közben sózom, borsozom.
Amíg a hús párolódik, megtisztítom a tököt, felkockázom, és a húshoz keverem. Kb 10 percig együtt párolom.
A félretett brokkolit és a főtt kukoricát a raguhoz adom, és pár percig együtt főzöm vele.
Közben egy kis tálkában a liszthez öntöm apránként a tejszínt, simára keverem, és a forrásban lévő ragura öntöm. Összeforralom, és párolt bulgurral körítve, azonnal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: