Hozzávalók :
- 30 dkg tisztított zöldborsó, ( frissen vagy fagyasztva ),
- só,
- bors,
- 0,5 l húsleves alaplé,
- 10 dkg aprított bacon,
- 1 db szikkadt zsemle,
- 1 dl tejszín vagy natúr joghurt,
Elkészítése:
Először a bacont, majd közvetlen utána a felkockázott zsemlét is az aprítóba teszem, és durvára aprítom.
Egy forró serpenyőben megpirítom a felaprított bacont, majd szűrőkanállal kiszedem, és egy tálba félrerakom.
A kisütött bacon zsírjába öntöm az aprított szikkadt zsemlét, és ugyancsak megpirítom. A megpirított baconhöz hozzákeverem a pirított zsemlét, és félreteszem.
A zöldborsót forró vízben 3 percig blansírozom, majd leszűröm, és beleöntöm a turmixgépbe egy kevés húsleves alaplével együtt. Közben fokozatosan hozzáöntöm a többi alaplevet és a tejszínt is.
Egy főzőedénybe öntöm, és forralásig melegítem, közben sózom, borsozom.
Forrón krémleveses tányérkákba merem, és a tetejére szórom a baconös morzsát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: