Anna konyhája

Zöldborsó krémleves pirított sonka morzsával

 dsc05112.JPG

Hozzávalók :

  1. 30 dkg tisztított zöldborsó, ( frissen vagy fagyasztva ),
  2. só,
  3. bors,
  4. 0,5 l húsleves alaplé,
  5. 10 dkg aprított bacon,
  6. 1 db szikkadt zsemle,
  7. 1 dl tejszín vagy natúr joghurt,

Elkészítése:

Először a bacont, majd közvetlen utána  a felkockázott zsemlét is az aprítóba teszem, és durvára aprítom.

Egy forró serpenyőben megpirítom a felaprított bacont, majd szűrőkanállal kiszedem, és egy tálba félrerakom.

A kisütött bacon zsírjába öntöm az aprított szikkadt zsemlét, és ugyancsak megpirítom. A megpirított baconhöz hozzákeverem a pirított zsemlét, és félreteszem.

A zöldborsót forró vízben 3 percig blansírozom, majd leszűröm, és beleöntöm a turmixgépbe egy kevés húsleves alaplével együtt. Közben fokozatosan hozzáöntöm a többi alaplevet  és a tejszínt is.

Egy főzőedénybe öntöm, és forralásig melegítem, közben sózom, borsozom.

Forrón krémleveses tányérkákba merem, és a tetejére szórom a baconös morzsát.

dsc05111.JPG

dsc05113.JPG

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!