Sárgarépás tócsni

 

Hozzávalók:

  1. 20 dkg burgonya,
  2. 40 dkg sárgarépa,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 3 gerezd fokhagyma,
  5. 5 ek liszt,
  6. só,
  7. őrölt fekete bors,
  8. 2 db tojás,
  9. olaj a kisütéshez,

Elkészítése:

A megtisztított burgonyát és a sárgarépát lereszelem, a vöröshagymát félbevágom, és vékonyan felkarikázom.

A sárgarépát és a burgonyát összekeverem, pár percig állni hagyom, majd a levét kifacsarom. Hozzáadom a vöröshagymát, az áttört fokhagymát, sózom, borsozom. Összekeverem a tojásokkal és a liszttel.

Egy serpenyőbe 1 cm vastagságban olajat forrósítok, majd evőkanálnyi mennyiségből lapos lepénykéket formázva, mindkét oldalukat pirosra sütöm. Papírszalvétán a felesleges olajat leszívatom.

Köretként vagy önálló fogásként, ízesített tejföllel fogyasztható.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »