Hozzávalók:
- 20 dkg burgonya,
- 40 dkg sárgarépa,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 5 ek liszt,
- só,
- őrölt fekete bors,
- 2 db tojás,
- olaj a kisütéshez,
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát és a sárgarépát lereszelem, a vöröshagymát félbevágom, és vékonyan felkarikázom.
A sárgarépát és a burgonyát összekeverem, pár percig állni hagyom, majd a levét kifacsarom. Hozzáadom a vöröshagymát, az áttört fokhagymát, sózom, borsozom. Összekeverem a tojásokkal és a liszttel.
Egy serpenyőbe 1 cm vastagságban olajat forrósítok, majd evőkanálnyi mennyiségből lapos lepénykéket formázva, mindkét oldalukat pirosra sütöm. Papírszalvétán a felesleges olajat leszívatom.
Köretként vagy önálló fogásként, ízesített tejföllel fogyasztható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: