Anna konyhája

Mámoros meggyleves

dsc05092.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg friss vagy fagyasztott kimagozott meggy,
  2. 5 dl vörösbor,
  3. ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
  4. csipet só,
  5. 4-5 szem szegfűszeg,
  6. 1 kk őrölt fahéj,
  7. 1 citrom leve,
  8. 2 dl tejszín,
  9. 1 ek étkezési keményítő vagy vanília pudingpor,
  10. 25 dkg friss vagy fagyasztott málna,

Elkészítése:

A meggyet leöntöm a vörösborral, fűszerezem szegfűszeggel, fahéjjal, csipet sóval, és felforralom. A  tűzről leveszem, és botmixerrel pépesítem. Egy szűrőn átszűröm, majd visszaöntöm a főzőedénybe. A keményítőre öntöm apránként a tejszínt, és simára keverem, majd hozzáöntöm a meggyléhez. Visszateszem a tűzre, közben ízlés szerint édesítem. Egyet forralok rajta, közben selymesen besűrítem. A tűzről levéve hozzáadom a málnát, de vele már nem főzöm, hogy a málna szemek egyben maradjanak, friss ízüket megtartsák. A legvégén adom hozzá a citromlevet. Tálalásig behűtöm, de akár langyosan is tálalható. 

dsc05093.JPG

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!