Hozzávalók:
- 50 dkg friss vagy fagyasztott kimagozott meggy,
- 5 dl vörösbor,
- ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
- csipet só,
- 4-5 szem szegfűszeg,
- 1 kk őrölt fahéj,
- 1 citrom leve,
- 2 dl tejszín,
- 1 ek étkezési keményítő vagy vanília pudingpor,
- 25 dkg friss vagy fagyasztott málna,
Elkészítése:
A meggyet leöntöm a vörösborral, fűszerezem szegfűszeggel, fahéjjal, csipet sóval, és felforralom. A tűzről leveszem, és botmixerrel pépesítem. Egy szűrőn átszűröm, majd visszaöntöm a főzőedénybe. A keményítőre öntöm apránként a tejszínt, és simára keverem, majd hozzáöntöm a meggyléhez. Visszateszem a tűzre, közben ízlés szerint édesítem. Egyet forralok rajta, közben selymesen besűrítem. A tűzről levéve hozzáadom a málnát, de vele már nem főzöm, hogy a málna szemek egyben maradjanak, friss ízüket megtartsák. A legvégén adom hozzá a citromlevet. Tálalásig behűtöm, de akár langyosan is tálalható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: