Fűszeres nyúl sárgarépás tócsnival

 

 Hozzávalók:

  1. 1 db nyúl,
  2. 1/2 dl olivaolaj,
  3. 5 ek citromlé,
  4. 1 csokor felaprított petrezselyem,
  5. 3 db áttört fokhagyma gerezd,
  6. 2 tk majoránna,
  7. só,
  8. őrölt bors,
  9. 2 dl száraz, fehér bor,
  10. 2 ek liszt,
  11. 2 dl tej,
  12. 3 ek tejföl,

Elkészítése:

A nyulat megtisztítom, feldarabolom.

Az olajat simára keverem a fűszerekkel, és a citromlével, majd a nyúl darabokat leöntöm vele, és alaposan beleforgatom. Lefedve a hűtőbe teszem pár órára.

A nyulat a fűszeres olajjal együtt átteszem egy tűzálló tálba, aláöntöm a fehér bort, és 200 °C-on, 1-1,5 órán keresztül, lefedve sütöm. Időközönként a húsokat megforgatom. Amikor a hús megpuhult a tetőt leveszem, és grill fokozatom pár perc alatt pirosra sütöm.

A fűszeres léből a hússzeleteket kiveszem, lefedem, és melegen tartom. A fűszeres szaftot átszűröm egy kis edénybe. A lisztet simára keverem a tejjel, és az átszűrt , fűszeres lével együtt forrásig melegítem, és besűrítem.

Sárgarépás tócsnival tálaltam.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »