Hozzávalók:
- 1 db nyúl,
- 1/2 dl olivaolaj,
- 5 ek citromlé,
- 1 csokor felaprított petrezselyem,
- 3 db áttört fokhagyma gerezd,
- 2 tk majoránna,
- só,
- őrölt bors,
- 2 dl száraz, fehér bor,
- 2 ek liszt,
- 2 dl tej,
- 3 ek tejföl,
Elkészítése:
A nyulat megtisztítom, feldarabolom.
Az olajat simára keverem a fűszerekkel, és a citromlével, majd a nyúl darabokat leöntöm vele, és alaposan beleforgatom. Lefedve a hűtőbe teszem pár órára.
A nyulat a fűszeres olajjal együtt átteszem egy tűzálló tálba, aláöntöm a fehér bort, és 200 °C-on, 1-1,5 órán keresztül, lefedve sütöm. Időközönként a húsokat megforgatom. Amikor a hús megpuhult a tetőt leveszem, és grill fokozatom pár perc alatt pirosra sütöm.
A fűszeres léből a hússzeleteket kiveszem, lefedem, és melegen tartom. A fűszeres szaftot átszűröm egy kis edénybe. A lisztet simára keverem a tejjel, és az átszűrt , fűszeres lével együtt forrásig melegítem, és besűrítem.
Sárgarépás tócsnival tálaltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: