Hozzávalók:
- 6 dl habtejszín,
- 1 db vaníliarúd,
- 10 dkg cukor vagy eritrit steviával,
- 6 db tojássárgája,
- 2 ek barna cukor,
Elkészítése:
A tejszínhez adom a vaníliarúd kikapart magját és a rudat is, és közepes lángon felmelegítem. Felforralni nem szabad !
A tojássárgákat a cukorral felhabosítom. A tejszínt leszűröm, és folyamatos keverés mellett a felhabosított tojássárgájához adom.
Ezt az elegyet 6 db szuflé formába öntöm. Egy mélyebb tepsibe annyi forró vizet öntök, hogy a szuflé forma feléig érjen, és a 150 °C-ra előmelegített sütőben, kb 50 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a teteje pirulni kezd, és óvatosan megérintve a tetejét érezzük, hogy pudingszerűen megkocsonyásodott.
A kész creem bruléeket hűlni hagyom, majd 3 órára a hűtőbe teszem.
A lehűlt creem bruléek tetejére barna cukrot szórok, és szakácsfáklyával karamellizálom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: