Anna konyhája

Creme brulee

dsc05104.JPG 

 Hozzávalók:

  1. 6 dl habtejszín,
  2. 1 db vaníliarúd,
  3. 10 dkg cukor vagy eritrit steviával,
  4. 6 db tojássárgája,
  5. 2 ek barna cukor,

Elkészítése:

A tejszínhez adom a vaníliarúd kikapart magját és a rudat is, és közepes lángon felmelegítem. Felforralni nem szabad !

A tojássárgákat a cukorral felhabosítom. A tejszínt leszűröm, és folyamatos keverés mellett a felhabosított tojássárgájához adom.

Ezt az elegyet 6 db szuflé formába öntöm. Egy mélyebb tepsibe annyi forró vizet öntök, hogy a szuflé forma feléig érjen, és a 150 °C-ra előmelegített sütőben, kb 50 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a teteje pirulni kezd, és óvatosan megérintve a tetejét érezzük, hogy pudingszerűen megkocsonyásodott.

A kész creem bruléeket  hűlni hagyom, majd  3 órára a hűtőbe teszem.

A lehűlt creem bruléek tetejére barna cukrot szórok, és szakácsfáklyával karamellizálom.

dsc05102.JPG

dsc05103.JPG

dsc05105.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!