Hozzávalók:
- 15 dkg mogyoró, tökmag, aszalt áfonya, aszalt sárgabarack vegyesen,
- 5 dkg 70 %-os étcsokoládé,
- 20 dkg zabpehely,
- 1 kávéskanál őrölt fahéj,
- 2 db érett banán,
Elkészítése:
A magvakat, az aszalványokat, és a csokoládét aprítóba teszem, és durvára darálom. A zabpehellyel és a vilával szétnyomkodott banánnal összedolgozom. Fahéjjal ízesítem.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, és a müzli masszát egyenletesen belenyomkodom.
180 °C-os sütőben 15 percig sütöm. A papíron hagyom kihűlni, majd éles késsel felszeletelem. papírral bélelt fémdobozban tárolom.
Az édesszájúak 1 ek mézet tehetnek hozzá, de akkor már kalóriadúsabb lesz ! Méz nélkül az olajos magvak és az aszalt gyümölcsök íze dominál !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: