Hozzávalók: (2 főre )
Elkészítése:
A hússzeleteket sózom, borsozom, majd 3 gerezd áttört fokhagymával bedörzsölöm. Olajjal vékonyan bekenem, majd legalább 1 órára a hűtőbe teszem, hogy az ízek jól átjárják.
Másnap 2 ek olajat öntök egy serpenyőbe, majd a felforrósított olajban mindkét oldalát hirtelen megkapatom. Aláöntök a fehér borból, lefedem, és lassú tűzön párolom. Közben forgatom, ha szükséges az elpárolgott bort pótlom.
Puha omlósra párolom, majd a fedőt levéve zsírjára sütöm. Leveszem a tűzről, majd lefedve félreteszem, pihentetem.
Egy serpenyőben karamellizálom 1/2 dl olajon a mézet, majd hozzáadom a karikára vágott vöröshagyma 3/4 -ét, és megfonnyasztom. Ráteszem a magos mustárt, együtt pirítom tovább, majd ráöntöm a fehérbort, megsózom, összeforralom és félreteszem.
A maradék vöröshagymát felaprítom, egy serpenyőben kevés olajon lepirítom, hozzáadom a leszűrt babot, a ketchupot, a zúzott fokhagymát, végül a vajat. Sózom és összeforralom.
A sült húst a babbal és a mustáros hagymával tálalom.