Anna konyhája

Sült tarja mustáros hagymával és paradicsomos babbal

 dsc05023.JPG

Hozzávalók: (2 főre )

  1. 2-4 szelet tarja,
  2. olaj,
  3. 1 ek méz,
  4. 40 dkg vöröshagyma,
  5. 1 ek magos mustár,
  6. 2 dl száraz,fehér bor,
  7. 40 dkg chilis bab,
  8. 4 ek ketchup,
  9. 2×3 gerezd fokhagyma,
  10. 1 ek vaj,
  11. só,
  12. bors,

Elkészítése:

A hússzeleteket sózom, borsozom, majd 3 gerezd áttört fokhagymával bedörzsölöm. Olajjal vékonyan bekenem, majd legalább 1 órára a hűtőbe teszem, hogy az ízek jól átjárják.

Másnap 2 ek olajat öntök egy serpenyőbe, majd a felforrósított olajban mindkét oldalát hirtelen megkapatom. Aláöntök a fehér borból, lefedem, és lassú tűzön párolom. Közben forgatom, ha szükséges az elpárolgott bort pótlom.

Puha omlósra párolom, majd a fedőt levéve zsírjára sütöm. Leveszem a tűzről, majd lefedve félreteszem,  pihentetem.

Egy serpenyőben karamellizálom 1/2 dl olajon a mézet, majd hozzáadom a karikára vágott vöröshagyma  3/4 -ét, és megfonnyasztom. Ráteszem a magos mustárt, együtt pirítom tovább, majd ráöntöm a fehérbort, megsózom, összeforralom és félreteszem.

A maradék vöröshagymát felaprítom, egy serpenyőben kevés olajon lepirítom, hozzáadom a leszűrt babot, a ketchupot, a zúzott fokhagymát, végül a vajat. Sózom és összeforralom.

A sült húst a babbal és a mustáros hagymával tálalom.

dsc05022.JPG

dsc05024.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!