Anna konyhája

Sütőtökös-csicsókás gnocchi sajtmártással

 dsc05017.JPG

Hozzávalók a nudlihoz:

  1. 15 dkg sütőtök,
  2. 10 dkg csicsóka,
  3. 15 dkg finomliszt,
  4. só,
  5. 1 tojássárgája,

Sajtmártáshoz:

  1.  3 dkg vaj,
  2. 1 csapott ek liszt,
  3. 2 dl langyos tej,
  4. só,
  5. 1 csipet bors,
  6. kb 10 dkg reszelt, füstölt sajt a mártásba, és kb 5 dkg a szóráshoz,

Elkészítése:

A sütőtököt megsütöm, majd villával összetöröm.

A csicsókát alaposan megmosom, megtisztítom, felszeletelem, és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, majd villával összetöröm. A sütőtökkel összekeverem, megsózom.

Hozzáadom a lisztet, a tojást, és összeállítom a tésztát. Puha tésztát kapok, de már ne ragadjon.

Lisztezett felületen több darabra vágom, ujjnyi vastag rudakat sodrok belőle, majd 1,5 cm-es darabokra vágom.

Forrásban lévő, sós vízben addig főzöm, amíg feljön a víz tetejére, majd leszűröm.  Egy serpenyőben 2 ek olajat felforrósítok, majd a kifőzött nudlit ráöntöm. Lapáttal átforgatom, majd azonnal forrón tálalom.

A sajtmártáshoz a vajat felhevítem, hozzáadom a lisztet, és állandó keverés mellett világos rántást készítek. Leveszem a tűzről, és több lépésben hozzákeverem a langyos tejet. Sóval, borssal ízesítem. Visszateszem a tűzre és besűrítem, simára keverem. Hozzáadom a sajtot, simára keverem, és a tűzről leveszem. Öntet sűrűségű szószt kapok.

Tálaláskor a tányérra szedet nudlit megöntözöm a sajtmártással, majd reszelt sajtot szórok rá.

dsc05015.JPG

dsc05016.JPG

dsc05018.JPG

dsc05019.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!