Anna konyhája

Vöröslencsés pulykafilé

 dsc05008.JPG

Hozzávalók:

  1. 60 dkg kifilézett pulykacomb,
  2. mangalicazsír vagy olaj,
  3. 1 nagy fej vöröshagyma,
  4. 30 dkg vörös lencse,
  5. 1 ek mustár,
  6. 2 ek sűrített paradicsom,
  7. só,
  8. 1/2 kk őrölt koriander,
  9. 3 db babérlevél,
  10. 1 tk étkezési keményítő,

Elkészítése:

Előző este a lencsét több vízben alaposan átmosom, majd annyi hideg vízbe teszem, hogy bőven ellepje. Pár órát  áztatom, a gyorsabb főzés érdekében. (Ha sima lencséből készítem, akkor egy éjszakát áztatom. )

A húst felszeletelem,sózom, borsozom, majd 1 ek zsíron mindkét oldalát elősütöm 2-2 perc alatt. Száraz fehér bort öntök alá, és lassú tűzön, lefedve megpárolom, omlósra sütöm. Zsírjára sütöm, majd kicsit megpirítom. A zsírból kiveszem, és lefedve félreteszem.

A visszamaradt zsírban megpirítom az apróra felvágott vöröshagymát. Hozzáadom a lencsét, a mustárt és a sűrített paradicsomot. Rövid ideig pirítom, összeforgatom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.

Lassú tűzön kb 20 percig lefedve főzöm, közben sót, őrölt koriandert és babérlevelet adok hozzá. Amikor a lencse megpuhult, hozzáadom a kevés, hideg vízzel elkevert keményítőt. Egyet forralok rajta, ezzel besűrítem.

A sült hússal együtt tálalom.

dsc05005.JPG

dsc05007.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!