Hozzávalók:
- 2 kg báránycomb megmosva, szárazra törölve, felszeletelve,
- 4 gerezdfokhagyma,
- 2 rozmaringág levele felaprítva,
- 1 citrom leve,
- 1 tk fekete bors,
- 1 tk só,
- 3-4 ek olivaolaj,
- 4 fej vöröshagyma megtisztítva, felnegyedelve,
- 4 szál sárgarépa megtisztítva, felaprítva,
- 1 dl száraz fehér bor,
Rozmaringos sült krumplihoz:
- fejenként 1-2 szem kifliburgonya,
- 3-4 rozmaringág levele,
- 4-5 gerezd fokhagyma áttörve,
- só,
- olivaolaj,
Elkészítése:
A báránycombot kicsontozom, nagyobb szeletekre vágom. Alaposan besózom, borsozom, félreteszem.
A felaprított rozmaringot, fokhagymát kézi mozsárban pépesre dörzsölöm, majd hozzáadom az olivaolajat, és a citromlevet. A besózott húsba bedörzsölöm a pépesített fűszerkeveréket, lefedem, és egy éjszakára a hűtőbe teszem.
A felaprított vöröshagymákat, és a sárgarépákat egy fedeles sütőtál aljába rendezem, majd rárakom a fűszeres hússzeleteket. Aláöntöm a fehér bort, és lefedem. 160 °C-os sütőbe teszem, és 2-2,5 órán keresztül puha, omlósra sütöm. Közben párszor meglocsolgatom a képződő szafttal.
Ha megsült a hús lefedve hagyom pihenni negyed órára. Tálaláskor a hús alatt lévő zöldségeket egy szűrőlapáttal kiemelem, lecsöpögtetem, és köretként tálalom a rozmaringos burgonya mellé.
Amíg a hús sül elkészítem a burgonyát. A megtisztított burgonyát hosszában 4 részre vágom, és sós vízben félkeményre főzöm. A felaprított rozmaringot és a fokhagymát rászórom a felszeletelt burgonyára, olajjal meglocsolom, máltai fűszersóval beszórom, és kézzel jól összeforgatom. Sütőtálba teszem, és forró sütőben a tetejét megpirítom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: