Anna konyhája

Báránysült zöldségágyon, rozmaringos burgonyával

dsc04985.JPG

Hozzávalók:

  1. 2 kg báránycomb megmosva, szárazra törölve, felszeletelve,
  2. 4 gerezdfokhagyma,
  3. 2 rozmaringág levele felaprítva,
  4. 1 citrom leve,
  5. 1 tk fekete bors,
  6. 1 tk só,
  7. 3-4 ek olivaolaj,
  8. 4 fej vöröshagyma megtisztítva, felnegyedelve,
  9. 4 szál sárgarépa megtisztítva, felaprítva,
  10. 1 dl száraz fehér bor,

Rozmaringos sült krumplihoz:

  1. fejenként 1-2 szem kifliburgonya,
  2. 3-4 rozmaringág levele,
  3. 4-5 gerezd fokhagyma áttörve,
  4. só,
  5. olivaolaj,

Elkészítése:

A báránycombot kicsontozom, nagyobb szeletekre vágom. Alaposan besózom, borsozom, félreteszem.

A felaprított rozmaringot, fokhagymát kézi mozsárban pépesre dörzsölöm, majd hozzáadom az olivaolajat, és a citromlevet. A besózott húsba bedörzsölöm a pépesített fűszerkeveréket, lefedem, és egy éjszakára a hűtőbe teszem.

A felaprított vöröshagymákat, és a sárgarépákat egy fedeles sütőtál aljába rendezem, majd rárakom a fűszeres hússzeleteket.  Aláöntöm a fehér bort, és lefedem. 160 °C-os sütőbe teszem, és 2-2,5 órán keresztül puha, omlósra sütöm. Közben párszor meglocsolgatom a képződő szafttal.

Ha megsült a hús lefedve hagyom pihenni negyed órára. Tálaláskor a hús alatt lévő zöldségeket egy szűrőlapáttal kiemelem, lecsöpögtetem, és köretként tálalom a rozmaringos burgonya mellé.

Amíg a hús sül elkészítem a burgonyát. A megtisztított burgonyát hosszában 4 részre vágom, és sós vízben félkeményre főzöm. A felaprított rozmaringot és a fokhagymát rászórom a felszeletelt burgonyára, olajjal meglocsolom, máltai fűszersóval beszórom, és kézzel jól összeforgatom. Sütőtálba teszem, és forró sütőben a tetejét megpirítom.

 

dsc04984.JPG

dsc04983.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!