Hozzávalók : (4-5 főre )
- 1 kg sütőtök,
- 2 db narancs kifacsart leve,
- 25 dkg túró,
- 2-3 ek tejföl,
- 4-5 ek porcukor,
- 1 ek vanília kivonat,
- 3x 2,5 dl habtejszín,
- 3 csomag habfixáló,
A narancs grillázshoz 1 ek cukor és 2 narancs lereszelt héja,
Elkészítése:
A tököt felszeletelem, és forró sütőben puhára sütöm, majd hűlni hagyom. A héját levágom, és a tök húsát felaprítom. A narancsok kifacsart levével együtt pépesre turmixolom. 2,5 dl habtejszínt 1 csomag habfixálóval kemény habbá verem, majd a pépesített tökkrémhez keverem.
Amíg a tök sül, illetve lehűl, elkészítem a túrókrémet.
A túróhoz hozzákeverem az édesítőszert, a vaníliát,majd a tejföllel simára keverem, végül botmixerrel pépesítem.
A habtejszínt 1 csomag habfixálóval kemény habbá verem, majd a pépesített túrókrémhez keverem.
A díszítésre használt, harmadik 2,5 dl tejszínt is keményre verem a habfixálóval.
Desszertes poharakba rétegezem a tökös és a túrós krémet. A tetejére nyomom díszítésképpen egy csillagcsöves habzsákból. A tetejére narancs grillázst szórok.
A narancs grillázshoz egy serpenyőben 1 ek cukrot összekeverek a narancsok lereszelt héjával. Tűzre teszem, és folyamatosan kevergetve karamellizálom. Egy kivajazott sütőpapírra borítom, és hűtőbe teszem. Mikor keményre szilárdult, aprítóba teszem, és darabosra aprítom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: