Anna konyhája

Tökös-túrós pohárkrém

dsc04981.JPG

Hozzávalók : (4-5 főre )

  1. 1 kg sütőtök,
  2. 2 db narancs kifacsart leve,
  3. 25 dkg túró,
  4. 2-3 ek tejföl,
  5. 4-5 ek porcukor,
  6.  1 ek vanília kivonat,
  7. 3x 2,5 dl habtejszín,
  8. 3 csomag habfixáló,

A narancs grillázshoz 1 ek cukor és 2 narancs lereszelt héja,

Elkészítése:

A tököt felszeletelem,  és forró sütőben puhára sütöm, majd hűlni hagyom. A héját levágom, és a tök húsát felaprítom. A narancsok kifacsart levével együtt pépesre turmixolom.  2,5 dl habtejszínt 1 csomag habfixálóval kemény habbá verem, majd a pépesített tökkrémhez keverem. 

Amíg a tök sül, illetve lehűl, elkészítem a túrókrémet.

A túróhoz hozzákeverem az édesítőszert, a vaníliát,majd a tejföllel simára keverem, végül botmixerrel pépesítem.

A habtejszínt  1 csomag habfixálóval kemény habbá verem, majd a pépesített túrókrémhez keverem.

A díszítésre használt, harmadik 2,5 dl tejszínt is keményre verem a habfixálóval.

Desszertes poharakba rétegezem a tökös és a túrós krémet. A tetejére  nyomom díszítésképpen egy csillagcsöves habzsákból. A tetejére narancs grillázst szórok.

A narancs grillázshoz egy serpenyőben 1 ek cukrot összekeverek a narancsok lereszelt héjával. Tűzre teszem, és folyamatosan kevergetve karamellizálom. Egy kivajazott sütőpapírra borítom, és hűtőbe teszem. Mikor keményre szilárdult, aprítóba teszem, és darabosra aprítom.

dsc04977.JPG

dsc04980.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!