Anna konyhája

Uzsonna kifli

 dsc04963.JPG

Hozzávalók:

  1. 30 dkg búzaliszt,
  2. 15 dkg durumliszt,
  3. 15 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  4. 2,5 dkg élesztő,
  5. 1 tk méz,
  6. 1 dl olaj,
  7. 1 tk só,
  8. 1 ek tej a lekenéshez,

Elkészítése:

A kelesztőtálba kimérem a liszteket, és összekeverem. Közepébe mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, rácsorgatom a mézet, és 2 l langyos vízzel elkeverve felfuttatom az élesztőt.

Annyi langyos vizet adok hozzá, hogy össze tudjam állítani a tésztát, közben sózom, és olajat adok hozzá, majd gépi dagasztással folytatom tovább. Sima, feszes, rugalmas tésztát dagasztok.Letakarom, majd 1 órát kelesztem.

A megkelt tésztát deszkára borítom, és 8 részre osztom. Egyenként kerekre formázom őket, mintha zsemlét készítenék, majd letakarva 30 percet kelesztem.

Mindegyik gombócot vékony, ovális formára sodrom. Egyik végénél kezdve szorosra feltekerem úgy, hogy középen kézzel sodrom, a végét közben folyamatosan húzom.

A feltekert kifliken még egyszer sodrok egyet, majd sütőpapíros tepsire tetszem őket. Köztük helyet hagyok, mert nőni fognak.

Amíg a sütő 200 °C-ra bemelegszik kelni hagyom a kifliket.

A sütő aljába egy lapos tálba vizet teszek, hogy gőz képződjön a sütőben. A megkelt kifliket langyos tejjel lekenem, és a forró sütőbe teszem. 15 perc múlva a vizet kiveszem, és tovább sütöm, amíg piros-ropogósra nem sülnek. Rácson hagyom kihűlni.

dsc04957.JPG

dsc04958.JPG

dsc04960.JPG

dsc04961.JPG

dsc04963.JPG

 

 

 
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!