Hozzávalók :
Szószhoz:
Tócsnihoz:
A hús elkészítése:
A felszeletelt húst besózom, borsozom.
A felaprított vöröshagymát megpárolom az olivaolajon, majd hozzáadom a paradicsompürét, a borecetet, a Worcestershire szószt, a barna cukrot, és az áttört fokhagymát. Lassú tűzön sűrűre főzöm, besűrítem.
A hússzeletekre ráöntöm a fűszeres mártást, megforgatom benne, és ha lehűlt egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap lassú tűzön , lefedve párolom, közben több lépésben megöntözöm a fehér borral. Puha, omlósra sütöm a húst, közben sűrű, bőséges szaft képződik alatta.
A tócsni elkészítése:
A megtisztított, és megmosott burgonyát, és a sárgarépát lereszelem. Sózom, borsozom, hozzákeverem az áttört fokhagymát, majd a tojást és a lisztet.
A masszából 1-1 evőkanálnyit teszek a forró olajba, ellapítom, majd mindkét oldalát pirosra sütöm.
A szaftos szűzérmét meglocsolom a szafttal, és melléteszem a tócsnit.