Anna konyhája

Szaftos szűzérme sárgarépás tócsnival

 dsc04973_1.JPG

Hozzávalók :

  1. 1 kg szűzpecsenye felszeletelve,

Szószhoz:

  1. 5-6 dl olivaolaj,
  2. 2 fej vöröshagyma,
  3. 3 ek paradicsompüré,
  4. 0,5 dl borecet,
  5. 0,6 worcestershire szósz,
  6. 4 ek nádcukor,
  7. 4 gerezd fokhagyma,
  8. só,
  9. bors,
  10. 2 dl száraz fehér bor,

Tócsnihoz:

  1. 2 db nagyobb burgonya,
  2. 2-3 szál nagyobb sárgarépa,
  3. só,
  4. bors,
  5. 2 gerezd fokhagyma,
  6. 1 tojás,
  7. 4-5 ek liszt,
  8. olaj a kisütéshez,

A hús elkészítése:

A felszeletelt húst besózom, borsozom.

A felaprított vöröshagymát megpárolom az olivaolajon, majd hozzáadom a paradicsompürét, a borecetet, a Worcestershire szószt, a barna cukrot, és az áttört fokhagymát. Lassú tűzön sűrűre főzöm, besűrítem.

A hússzeletekre ráöntöm a fűszeres mártást, megforgatom benne, és ha lehűlt egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Másnap lassú tűzön , lefedve párolom, közben több lépésben megöntözöm a fehér borral. Puha, omlósra sütöm a húst, közben sűrű, bőséges szaft képződik alatta.

A tócsni elkészítése:

A megtisztított, és megmosott burgonyát, és a sárgarépát lereszelem. Sózom, borsozom, hozzákeverem az áttört fokhagymát, majd a tojást és a lisztet.

A masszából 1-1 evőkanálnyit teszek a forró olajba, ellapítom, majd mindkét oldalát pirosra sütöm.

 

A szaftos szűzérmét  meglocsolom a szafttal, és melléteszem a tócsnit.

dsc04974_1.JPG

dsc04996.JPG

dsc04975_1.JPG

dsc04976_1.JPG

dsc04998.JPG

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!