Hozzávalók :
- 1 kg szűzpecsenye felszeletelve,
Szószhoz:
- 5-6 dl olivaolaj,
- 2 fej vöröshagyma,
- 3 ek paradicsompüré,
- 0,5 dl borecet,
- 0,6 worcestershire szósz,
- 4 ek nádcukor,
- 4 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- 2 dl száraz fehér bor,
Tócsnihoz:
- 2 db nagyobb burgonya,
- 2-3 szál nagyobb sárgarépa,
- só,
- bors,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 tojás,
- 4-5 ek liszt,
- olaj a kisütéshez,
A hús elkészítése:
A felszeletelt húst besózom, borsozom.
A felaprított vöröshagymát megpárolom az olivaolajon, majd hozzáadom a paradicsompürét, a borecetet, a Worcestershire szószt, a barna cukrot, és az áttört fokhagymát. Lassú tűzön sűrűre főzöm, besűrítem.
A hússzeletekre ráöntöm a fűszeres mártást, megforgatom benne, és ha lehűlt egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap lassú tűzön , lefedve párolom, közben több lépésben megöntözöm a fehér borral. Puha, omlósra sütöm a húst, közben sűrű, bőséges szaft képződik alatta.
A tócsni elkészítése:
A megtisztított, és megmosott burgonyát, és a sárgarépát lereszelem. Sózom, borsozom, hozzákeverem az áttört fokhagymát, majd a tojást és a lisztet.
A masszából 1-1 evőkanálnyit teszek a forró olajba, ellapítom, majd mindkét oldalát pirosra sütöm.
A szaftos szűzérmét meglocsolom a szafttal, és melléteszem a tócsnit.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: