Anna konyhája

Gombás, szalonnás,brokkolikrémes spagetti

 dsc04940_2.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 fej brokkoli,
  2. 15 dkg kockázott húsos szalonna,
  3. 20 dkg csiperkegomba,
  4. 1 dl főzőtejszín,
  5. 1 ek vaj,
  6. só, fehér bors,
  7. szerecsendió,
  8. 40 dkg teljes kiőrlésű spagetti,
  9. 4 tojás,
  10. 10 dkg száraz, reszelt sajt,

Elkészítése:

A felkockázott szalonna zsírját kisütöm, majd hozzáadom a megmosott, felszeletelt gombát. Együtt pirítom, amíg a gomba is átsül. Közben sózom, borsozom.

A rózsáira szedett brokkolit sós vízben félpuhára főzöm, majd leszűröm, és turmixgépben teszem. Hozzáadom a tejszínt, és a vajat, majd együtt pépesítem.

A spagettit fogkeményre kifőzöm a brokkoli főzővízében, majd leszűröm. Ráöntöm a gombaragura, és összekeverem, majd hozzáadom a brokkolikrémet, végül a sajtos-tojásos masszát. Az egészet összekeverem, és egy kivajazott sütőformába öntöm. Megötögetem, hogy egyenletesen elrendeződjön a tálban, majd a 200 °C-ra előmelegített sütőben 10 percet pirítom.  Azonnal, forrón tálalom. A tetejére mindenki reszelt sajtot szórhat a saját tányérjában.

A tojásokat elkeverem a reszelt sajttal

dsc04938_1.JPG

dsc04939.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!