Hozzávalók:
A forma kikenéséhez:
A tetejére:
Elkészítése:
4 db szuflé formát vajjal kikenem, majd nádcukorral kiszórom. A felesleget kiöntöm !
Egy kisebb edényben megolvasztom a vajat, majd a lisztet hozzáadva simára keverem. A tűzről leveszem, és a forró tejet folyamatos keverés mellett hozzáadom. Szép simára keverem egy kézi habverővel.
A cukrot fehéredésig keverem a tojások sárgájával, és a vaníliával. Hozzáöntöm a szuflé alaphoz, simára keverem, majd visszateszem a tűzre, és folyamatos keverés mellett besűrítem.
A tojásfehérjét csipet só hozzáadásával kemény habbá verem, majd óvatosan 3 lépésben a tojásos masszához keverem.
Az előkészített szuflé formákba öntöm, majd 200°C-os sütőben 10 perc alatt készre sütöm. A tetejét kevés porcukorral leszórom, és azonnal tálalom.