Anna konyhája

Vaníliás szuflé

 

040_3_masolata.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 dkg liszt,
  2. 1,2 dl forró tej,
  3. 1,5 dkg vaj,
  4. 3 dkg nádcukor,
  5. 2 db tojás,
  6. csipet só,
  7. 2 tk vanília kivonat,

A forma kikenéséhez:

  1. vaj,
  2. nádcukor,

A tetejére:

  1. porcukor

Elkészítése:

4 db szuflé formát vajjal kikenem, majd nádcukorral kiszórom. A felesleget kiöntöm !

Egy kisebb edényben megolvasztom a vajat, majd a lisztet hozzáadva simára keverem. A tűzről leveszem, és a forró tejet folyamatos keverés mellett hozzáadom. Szép simára keverem egy kézi habverővel.

A cukrot fehéredésig keverem a tojások sárgájával, és a vaníliával.  Hozzáöntöm a szuflé alaphoz, simára keverem, majd visszateszem a tűzre, és folyamatos keverés mellett besűrítem.

A tojásfehérjét csipet só hozzáadásával kemény habbá verem, majd óvatosan 3 lépésben a tojásos masszához keverem.

Az előkészített szuflé formákba öntöm, majd 200°C-os sütőben 10 perc alatt készre sütöm. A tetejét kevés porcukorral leszórom, és azonnal tálalom.

038_3_masolata.JPG

039_3_masolata.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!