Hozzávalók:
- 1 dkg liszt,
- 1,2 dl forró tej,
- 1,5 dkg vaj,
- 3 dkg nádcukor,
- 2 db tojás,
- csipet só,
- 2 tk vanília kivonat,
A forma kikenéséhez:
- vaj,
- nádcukor,
A tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
4 db szuflé formát vajjal kikenem, majd nádcukorral kiszórom. A felesleget kiöntöm !
Egy kisebb edényben megolvasztom a vajat, majd a lisztet hozzáadva simára keverem. A tűzről leveszem, és a forró tejet folyamatos keverés mellett hozzáadom. Szép simára keverem egy kézi habverővel.
A cukrot fehéredésig keverem a tojások sárgájával, és a vaníliával. Hozzáöntöm a szuflé alaphoz, simára keverem, majd visszateszem a tűzre, és folyamatos keverés mellett besűrítem.
A tojásfehérjét csipet só hozzáadásával kemény habbá verem, majd óvatosan 3 lépésben a tojásos masszához keverem.
Az előkészített szuflé formákba öntöm, majd 200°C-os sütőben 10 perc alatt készre sütöm. A tetejét kevés porcukorral leszórom, és azonnal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: