Anna konyhája

Leveles buci

dsc04924.JPG

dsc04931.JPG

Hozzávalók:

  1. 20 dkg búzaliszt,
  2. 20 dkg durumliszt,
  3. 20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  4. kb 3 dl langyos tej,
  5. 1 kk méz,
  6. 3 dkg élesztő,
  7. 2 egész tojás,
  8. 4 dkg puha vaj,
  9. 2 kk só,
  10. 10 dkg puha vaj a rétegek lekenéséhez,
  11. szezámmag a szóráshoz,
  12. 2-3 ek langyos tej a lekenéshez

 

Elkészítése:

Meglangyosítom a tejet, mézet csorgatok bele, elkeverem, majd belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom.

Kelesztőtálba teszem a liszteket, a sót, és összekeverem. Közepébe öntöm a 4 dkg puha vajat, a 2 tojást, és az élesztős tejjel összeállítom a tésztát. Dagasztó géppel puha, rugalmas, sima tésztát dagasztok.. Lefedve 1 órát kelni hagyom.

A megkelt tésztát deszkára kiborítom, és vékonyra kisodrom. A 10 dkg puha vaj felével egyenletesen bekenem, majd négyrétegűre hajtom. Két oldalát jobbról-balról a középvonalig hajtom, majd a középvonal mentén összehajtom, tehát 4 rétegű lesz. Egy lapos, lisztezett tálra helyezem, majd a hűtőbe teszem 1 órára.

A hűtőből kivett tésztát 3 egyenlő részre vágom. mindegyik lapot téglalap alakúra sodrom, majd a maradék puha vajjal mindegyiket lekenem, és mint a bejglit, szorosan feltekerem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezem őket, és mindegyiket éles pengével 4 helyen, kb 1,5 cm mélyen bemetszem. Amíg a sütő 200 °C-ra bemelegszik, pihenni hagyom. A sütő aljába egy lapos tálba vizet teszek a gőzképződés érdekében, ezt azonban eltávolítom majd, amikor a kis cipók színesedni kezdenek. ( kb a sütési félidőben )

25-30 perc alatt piros-ropogósra sütöm, majd rácson hagyom kihűlni.

dsc04916.JPG

dsc04917.JPG

dsc04923.JPG

dsc04925.JPG

dsc04930.JPG

dsc04932.JPG

 

 dsc04934.JPG

dsc04931.JPG

 
 
 
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!