Anna konyhája

Túrós grissini

 dsc04910.JPG

Hozzávalók:

  1. 25 dkg liszt,
  2. 20dkg túró,
  3. 1 tk só,
  4. 1,5 dkg élesztő,
  5. 5 dkg vaj,
  6. 1 tojás,
  7. 2 ek tejföl,
  8. szezámmag a szóráshoz,

Elkészítése:

Tálba teszem az átszitált a lisztet, a sót, a vajat, az élesztőt, és az egészet elmorzsolom. Hozzáadom a tojást és a tejfölt, majd sima tésztát gyúrok. Fóliába csomagolom, és egy éjszakára a hűtőbe rakom.

Másnap 20 cm széles, 3 mm vastag téglalappá nyújtom. Egy tojást villával felverek, majd a tészta tetejét ecsettel lekenem. Szezámmaggal behintem, és 5 mm széles rudakat vágok belőle derelyevágóval.A két végét ellentétes irányba tekerve megcsavarom, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Addig pihentetem, amíg a sütő 190 °C-ra bemelegszik, majd kb 20 perc alatt ropogósra sütöm.

dsc04904.JPG

dsc04905.JPG

dsc04906.JPG

dsc04912.JPG

dsc04914.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!