Hozzávalók:
A pácléhez:
A körethez:
Elkészítése:
Akkora cserép fazékba teszem a csülköt, amibe egészbe belefér. Felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd a páclé hozzávalóit belerakom. Egyet forralok rajta, majd leveszem a tűzről, és hideg helyre teszem egy éjszakára.
Másnap lassú tűzön, lefedve puhára főzöm. Két villával kiemelem a főzőléből, deszkára teszem, és hűlni hagyom. A főzőlevet félreteszem.
Amíg a csülök hűl, elkészítem a zöldségeket. A megtisztított burgonyát, a sárgarépát, és a sütőtököt nagyobb darabokra aprítom, és a csülök főzőlevében félpuhára megfőzöm.
A megtisztított sarotthagymát, és a gombát hosszában kettévágom, a zöldpaprikát felkarikázom.
A langyosra hűlt csülökből a csontokat kifordítom, és a húst nagyobb szeletekre vágom.
Egy tűzálló sütőtálba rendezem a csülökszeleteket. Köré, és közé rakom a zöldségeket vegyesen.
2-3 merőkanálnyi főzőlével megöntözöm, és 200 °C-os sütőben, 1-1,5 órát pirítom. Közben 2-3 alkalommal átforgatom.