Anna konyhája

Pácolt – sült csülök zöldségágyon

 dsc04897.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 db hátsó csülök, 

A pácléhez:

  1. 2 ek só, 
  2. 15 szem egész bors,
  3. 4-5 db babérlevél,
  4. 3-4 gerezd fokhagyma,
  5. 2 fej vöröshagyma,

A körethez:

  1. 8-10 db salotthagyma,
  2. 3-4 gerezd fokhagyma,
  3. 4-5 db sárgarépa,
  4. 3-4 db burgonya,
  5. 1 vastagabb szelet sütőtök,
  6. 25 dkg gomba,
  7. 4-5 db csípős zöldpaprika,

Elkészítése:

Akkora cserép fazékba teszem a csülköt, amibe egészbe belefér. Felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd a páclé hozzávalóit belerakom. Egyet forralok rajta, majd leveszem a tűzről, és hideg helyre teszem egy éjszakára.

Másnap lassú tűzön, lefedve puhára főzöm. Két villával kiemelem a főzőléből, deszkára teszem, és hűlni hagyom. A főzőlevet félreteszem.

Amíg a csülök hűl, elkészítem a zöldségeket. A megtisztított burgonyát, a sárgarépát, és a sütőtököt nagyobb darabokra aprítom, és a csülök főzőlevében félpuhára megfőzöm.

A megtisztított sarotthagymát, és a gombát hosszában kettévágom, a zöldpaprikát felkarikázom.

A langyosra hűlt csülökből a csontokat kifordítom, és a húst nagyobb szeletekre vágom.

Egy tűzálló sütőtálba rendezem a csülökszeleteket. Köré, és közé rakom a zöldségeket vegyesen.

 2-3 merőkanálnyi főzőlével megöntözöm, és 200 °C-os sütőben, 1-1,5 órát pirítom. Közben 2-3 alkalommal átforgatom.

dsc04889.JPG

dsc04888.JPG

dsc04891.JPG

dsc04892.JPG

dsc04896.JPG

dsc04898.JPG

dsc04900.JPG

dsc04902.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!