Hozzávalók:
- 1 db hátsó csülök,
A pácléhez:
- 2 ek só,
- 15 szem egész bors,
- 4-5 db babérlevél,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 2 fej vöröshagyma,
A körethez:
- 8-10 db salotthagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 4-5 db sárgarépa,
- 3-4 db burgonya,
- 1 vastagabb szelet sütőtök,
- 25 dkg gomba,
- 4-5 db csípős zöldpaprika,
Elkészítése:
Akkora cserép fazékba teszem a csülköt, amibe egészbe belefér. Felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd a páclé hozzávalóit belerakom. Egyet forralok rajta, majd leveszem a tűzről, és hideg helyre teszem egy éjszakára.
Másnap lassú tűzön, lefedve puhára főzöm. Két villával kiemelem a főzőléből, deszkára teszem, és hűlni hagyom. A főzőlevet félreteszem.
Amíg a csülök hűl, elkészítem a zöldségeket. A megtisztított burgonyát, a sárgarépát, és a sütőtököt nagyobb darabokra aprítom, és a csülök főzőlevében félpuhára megfőzöm.
A megtisztított sarotthagymát, és a gombát hosszában kettévágom, a zöldpaprikát felkarikázom.
A langyosra hűlt csülökből a csontokat kifordítom, és a húst nagyobb szeletekre vágom.
Egy tűzálló sütőtálba rendezem a csülökszeleteket. Köré, és közé rakom a zöldségeket vegyesen.
2-3 merőkanálnyi főzőlével megöntözöm, és 200 °C-os sütőben, 1-1,5 órát pirítom. Közben 2-3 alkalommal átforgatom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: