Anna konyhája

Majoránnás csirkecomb krémsajtos gombával

 dsc04846_1.JPG

Hozzávalók:

  1. 4 db csirkecomb,
  2. 2 dl száraz fehérbor,
  3. 50 dkg krémsajt,
  4. 2 db tojás,
  5. 25 dkg erdei gomba,
  6. 3 ek liszt ,
  7. 1 csokor petrezselyem zöldje,
  8. 1 csokor újhagyma,
  9. 1 kis csokor friss majoránna vagy 1kk szárított,
  10. zsiradék,
  11. só,

Elkészítése:

A csirkecombokat az ízületeknél kettévágom, és besózom. Kizsírozott sütőtálba rakom, és ráöntöm a fehér bort.

180 °C-os sütőben, lefedve, 50 percig sütöm.

Leöntöm a szaftot a csirkecombokról, és félreteszem.

A krémsajtot simára keverem a liszttel, a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, és majoránnával, és megsózom. Vékony karikákra vágom az újhagymát, feldarabolom a gombát és hozzákeverem. Ha sűrűnek találom egy kevés félretett szafttal hígítom.

Ezt a masszát ráöntöm a félig megsütött csirkecombokra, és lefedés nélkül 15-20 percet pirítom.

Újhagymás karfiolpürével tálalom.

dsc04841_1.JPG

dsc04844_1.JPG

dsc04845_1.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!