Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb,
- 2 dl száraz fehérbor,
- 50 dkg krémsajt,
- 2 db tojás,
- 25 dkg erdei gomba,
- 3 ek liszt ,
- 1 csokor petrezselyem zöldje,
- 1 csokor újhagyma,
- 1 kis csokor friss majoránna vagy 1kk szárított,
- zsiradék,
- só,
Elkészítése:
A csirkecombokat az ízületeknél kettévágom, és besózom. Kizsírozott sütőtálba rakom, és ráöntöm a fehér bort.
180 °C-os sütőben, lefedve, 50 percig sütöm.
Leöntöm a szaftot a csirkecombokról, és félreteszem.
A krémsajtot simára keverem a liszttel, a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, és majoránnával, és megsózom. Vékony karikákra vágom az újhagymát, feldarabolom a gombát és hozzákeverem. Ha sűrűnek találom egy kevés félretett szafttal hígítom.
Ezt a masszát ráöntöm a félig megsütött csirkecombokra, és lefedés nélkül 15-20 percet pirítom.
Újhagymás karfiolpürével tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: