Hozzávalók:
- 1 fej karfiol,
- 10 dkg vaj,
- 3 dl langyos tej,
- 2 tojás,
- 1 ek liszt,
- só,
- bors,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 3 pár virsli,
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, és sós vízben félkeményre főzöm.
A virslit a felforrt vízbe dobom, a tűzet elzárom alatta, és 15-20 percet lefedve hagyom. A vízből kiemelve még melegen vékonyra felkarikázom.
Közben elkészítem a besamelt. Felolvasztom a vajat, és megfuttatom rajta a lisztet, majd felengedem a langyos tejjel, fokozatosan adagolva, és állandóan kevergetve. Besűrítem és simára keverem. Leveszem a tűzről, hozzákeverem a 2 tojást, majd fűszerezem sóval, borssal. A reszelt sajtot belekeverem.
A karfiolt leszűröm, és egy kivajazott, tűzálló tálba rózsáival felfelé fordítva, egymás mellé teszem. Közé szórom a virsliket, majd leöntöm a sajtos besamellel.
200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm. Házi készítésű ketchupot használtam öntetnek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: