Anna konyhája

Croissant variáció

dsc04033.JPG

 Hozzávalók :

  1. 50 dkg liszt,
  2. 4 dkg élesztő,
  3. 3 dl tej,        
  4. 1 kk cukor,
  5. 1 tk só,
  6. 25 dkg hideg, felkockázott, Ráma margarin,
  7. 1 ek liszt,

Elkészítése:

25 dkg  margarint 1 ek liszttel összegyúrom, majd hűtőben 1 éjjel pihentetem.

Az élesztőt 1 dl cukrozott, langyosított tejben felfuttatom.

A maradék 25 dkg lisztet megsózom, és az élesztős, valamint a maradék tejjel összegyúrom, majd a hűtőben pihentetem egy éjszakát.

Másnap a tésztát átgyúrom, majd 1 órát pihentetem.

Pihentetés után kinyújtom  kb 20×30 cm-es téglalapra, egyik felére rákenem a margarinos keveréket,  ráhajtom a tészta másik felét, majd a sodrófával enyhén lelapítom – átsodrom, és ismét 1/2 órát pihentetem.

Pihentetés után ismét kinyújtom, majd négyrét hajtom, és ismét 1/2 órát pihentetem.

Végül 4 részre osztom. Mindegyik részt 20 x 50 cm-es téglalapra nyújtom. Mindegyik téglalapot 5 egyenlő részre osztom. Az átlója mentén kettévágom, és a szélesebbik végén 2-3 cm-es bevágást ejtek.  Az így kapott háromszögeket kifli formájúra feltekerem. Sütőlapra helyezem a kis kifliket, majd a tetejüket tojással lekenem.  A sütőt 200 °C-ra felmelegítem. A kifliket ropogós-pirosra sütöm.

dsc04034.JPG

 

 

dsc04035.JPG

dsc04037.JPG

dsc04039.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!