Hozzávalók :
- 50 dkg liszt,
- 4 dkg élesztő,
- 3 dl tej,
- 1 kk cukor,
- 1 tk só,
- 25 dkg hideg, felkockázott, Ráma margarin,
- 1 ek liszt,
Elkészítése:
25 dkg margarint 1 ek liszttel összegyúrom, majd hűtőben 1 éjjel pihentetem.
Az élesztőt 1 dl cukrozott, langyosított tejben felfuttatom.
A maradék 25 dkg lisztet megsózom, és az élesztős, valamint a maradék tejjel összegyúrom, majd a hűtőben pihentetem egy éjszakát.
Másnap a tésztát átgyúrom, majd 1 órát pihentetem.
Pihentetés után kinyújtom kb 20×30 cm-es téglalapra, egyik felére rákenem a margarinos keveréket, ráhajtom a tészta másik felét, majd a sodrófával enyhén lelapítom – átsodrom, és ismét 1/2 órát pihentetem.
Pihentetés után ismét kinyújtom, majd négyrét hajtom, és ismét 1/2 órát pihentetem.
Végül 4 részre osztom. Mindegyik részt 20 x 50 cm-es téglalapra nyújtom. Mindegyik téglalapot 5 egyenlő részre osztom. Az átlója mentén kettévágom, és a szélesebbik végén 2-3 cm-es bevágást ejtek. Az így kapott háromszögeket kifli formájúra feltekerem. Sütőlapra helyezem a kis kifliket, majd a tetejüket tojással lekenem. A sütőt 200 °C-ra felmelegítem. A kifliket ropogós-pirosra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: