Anna konyhája

Cipóban tálalt gombakrémleves

 img_0562.JPG

Hozzávalók a leveshez :

  1. 50 dkg csiperkegomba,
  2. 1 fej hagyma,
  3. 3 dkg vaj,
  4. 1 tk kakukkfű,
  5. só,
  6. bors,
  7. 0,5 dl fehérbor,
  8. 2,5 dl húsleves alaplé,
  9. 1 db paradicsom,
  10. 2 ek liszt,

A cipóhoz:

  1. 50 dkg liszt,
  2. só,
  3. 1 dl langyos tej,
  4. 2,5 dkg élesztő,
  5. 1 kk cukor,

A cipó elkészítése:

A langyos tejben feloldom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom. Hozzáöntöm a sózott liszthez, és annyi langyos vizet öntök még hozzá, hogy közepes keménységű, sima, feszes tésztát kapjak. Duplájára kelesztem, majd deszkára kiborítom, és 4 részre osztom. Kerek cipóformára gömbölyítem, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket. Amíg a sütő melegszik, pihentetem. 200°C-on szép piros-ropogósra sütöm.

A leves elkészítése:

Vékony csíkokra felszeletelem a megtisztított gombát, majd apró kockákra a vöröshagymát. A paradicsom héját lehúzom, és felaprítom.

A vajat felmelegítem és megpirítom rajta a vöröshagymát. Hozzáadom a gombát, a paradicsomot, és pár percig együtt párolom, majd meghintem és elkeverem a liszttel. Felöntöm a fehérborral, és az alaplével. Fűszerezem és lassú tűzön besűrítem. 10 perc főzés után szűrőlapáttal kiveszem a gomba 1/3-át, és félreteszem. A maradékot botmixerrel pépesítem, majd visszateszem a félretett gombát.

A langyosra hűlt cipók tetejét levágom, a puha belsejét kikaparom, vigyázva, hogy ne vékonyítsam el az alját.

A forró levest azonnal belemerhetem, és már tálalom is !

img_0558.JPG

img_0561.JPG

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!