Anna konyhája

Zöldséges töltött dagadó

 dsc04666.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 kg dagadó,
  2. 4-5 gerezd áttört fokhagyma,
  3. 4-5 db szikkadt zsemle,
  4. 2 db vöröshagyma,
  5. 2 tojás,
  6. 4-5 db főtt tojás,
  7. 1 csokor aprított petrezselyem levél,
  8. 1 szál sárgarépa,
  9. 1-1 marék zöldborsó, zöldbab, főtt kukorica,
  10. 1 db kápia paprika,
  11. só,
  12. bors,
  13. 1 ek frissen vágott majoránna, vagy morzsolt szárított majoránna,
  14. 1 ek mangalica zsír,
  15. 1 dl száraz fehérbor,

Elkészítése:

A dagadót éles késsel felszúrom, és a hártyák mentén kézzel az üregeket kitágítom. megsózom, borsozom, áttört fokhagymával alaposa bedörzsölöm. 

A zsemléket 4 darabba vágtam, és vízben megáztatom, majd alaposan kinyomkodom.

Az apróra felkockázott sárgarépát, a felszeletelt zöldbabot, és a zöldborsót enyhén sós vízben félkeményre főzöm.A kápia paprikát és a vöröshagymát felaprítom.

A vöröshagymát 1 ek zsírban megpárolom, sózom, majd hozzákeverem a félig megfőzött zöldségeket, a főtt kukoricát, az apróra felkockázott kápia paprikát. A tűzről leveszem, és hozzáadom a kézzel szétmorzsolt, kifacsart zsemléket, a petrezselyem levelet, a majoránnát, majd a felaprított főtt tojásokat. Az egészet összefogatom a nyers tojásokkal, és lazán összekeverem, vagy kézzel óvatosan összegyúrom.

A dagadóba töltöm a kész tölteléket, majd a nyílást hústűvel összetűzöm. Egy tűzálló fedeles tálat kizsírozok, és a töltött dagadót belehelyezem. Száraz fehér bort öntök alá, a tálat lefedem, és 170-160 °C-on, kb 1 órát sütöm, majd a tetejét leveszem, és megpirítom. Lezárom a sütőt, és kb 20 percet pihentetem a sütőbe

 

dsc04667.JPG

dsc04670.JPG

dsc04671.JPG

dsc04672.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!