Hozzávalók:
- 1 kg dagadó,
- 4-5 gerezd áttört fokhagyma,
- 4-5 db szikkadt zsemle,
- 2 db vöröshagyma,
- 2 tojás,
- 4-5 db főtt tojás,
- 1 csokor aprított petrezselyem levél,
- 1 szál sárgarépa,
- 1-1 marék zöldborsó, zöldbab, főtt kukorica,
- 1 db kápia paprika,
- só,
- bors,
- 1 ek frissen vágott majoránna, vagy morzsolt szárított majoránna,
- 1 ek mangalica zsír,
- 1 dl száraz fehérbor,
Elkészítése:
A dagadót éles késsel felszúrom, és a hártyák mentén kézzel az üregeket kitágítom. megsózom, borsozom, áttört fokhagymával alaposa bedörzsölöm.
A zsemléket 4 darabba vágtam, és vízben megáztatom, majd alaposan kinyomkodom.
Az apróra felkockázott sárgarépát, a felszeletelt zöldbabot, és a zöldborsót enyhén sós vízben félkeményre főzöm.A kápia paprikát és a vöröshagymát felaprítom.
A vöröshagymát 1 ek zsírban megpárolom, sózom, majd hozzákeverem a félig megfőzött zöldségeket, a főtt kukoricát, az apróra felkockázott kápia paprikát. A tűzről leveszem, és hozzáadom a kézzel szétmorzsolt, kifacsart zsemléket, a petrezselyem levelet, a majoránnát, majd a felaprított főtt tojásokat. Az egészet összefogatom a nyers tojásokkal, és lazán összekeverem, vagy kézzel óvatosan összegyúrom.
A dagadóba töltöm a kész tölteléket, majd a nyílást hústűvel összetűzöm. Egy tűzálló fedeles tálat kizsírozok, és a töltött dagadót belehelyezem. Száraz fehér bort öntök alá, a tálat lefedem, és 170-160 °C-on, kb 1 órát sütöm, majd a tetejét leveszem, és megpirítom. Lezárom a sütőt, és kb 20 percet pihentetem a sütőbe
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: